La història dels robots en cinc episodis documentals

Red Hat crea píndoles audiovisuals per explicar com ha esat la revolució de la tecnologia a partir del codi obert

Categories:

Redacció

'Com iniciar una revolució dels robots' relata el desenvolupament de la tecnologia amb programari lliure
'Com iniciar una revolució dels robots' relata el desenvolupament de la tecnologia amb programari lliure | Franck V. / Unsplash

L'evolució dels robots ha estat durant molt de temps un dels temes centrals de la ciència-ficció. Aquestes històries poden haver contribuït al fet que la tecnologia es consideri com una fantasia del futur, però els creadors, desenvolupadors, col·laboradors i membres de la comunitat de programari han iniciat una nova era per a la robòtica. Aquesta revolució impulsada pel programari de codi obert s'ha reflectit en el documental de cinc episodis Com iniciar una revolució dels robots que forma part de la sèrie Open Source Stories de Red Hat.

El primer episodi relata com a mitjans del 2000, la incubadora Willow Garage va crear el Sistema Operatiu Robòtic (ROS) com una plataforma comuna per a crear maquinari avançat per a robots. Aquest projecte podria haver-se oblidat, ja que Garage va tancar el 2014. No obstant això, les persones que van estar involucrades en la creació de ROS van seguir endavant. Gràcies al programari de codi obert, el sistema va sobreviure i va aconseguir desenvolupar-se. En el documental es mostra les persones darrere de la creació de ROS i la comunitat que l'ha convertit en un fenomen global.

És la història de com un grup d'especialistes en robòtica, entre els quals hi ha enginyers, desenvolupadors de programari i especialistes en interacció entre home i robot, ajuden al fet que ROS sigui més accessible per a una comunitat més gran. El documental tracta sobre el poder del codi obert per transformar un àmbit de la tecnologia, i relata com un projecte de codi obert va créixer per a fer costat a una comunitat i va prendre per assalt una indústria.

En els cinc episodis del documental, experts de la comunitat robòtica comparteixen els seus coneixements i experiència. Entre ells, estan: Evan Ackerman, editor, IEEE Spectrum; Steve Cousins, CEO, Savioke; Brian Gerkey, CEO, Open Robotics; Kevin Knoedler, guanyador, 2017 NASA Space Robotics Challenge; Nate Koenig, chief technology officer, Open Robotics; Louise Poubel, ignition technical lead, Open Robotics; Leila Takayama, human-robot interaction researcher, University of Califòrnia, Santa Cruz; Melonee Wise, CEO, Fetch Robotics; i Keenan Wyrobek, chief technology officer i cofundador, Zipline.

Com en altres lliuraments de la sèrie de documentals Open Source Stories, Com iniciar una revolució dels robots destaca com l'obertura és un catalitzador per al canvi i subratlla que el codi obert està canviant el món de moltes maneres diferents, impactant en les tecnologies digitals, i també en la forma en què permet a les persones treballar juntes per a resoldre alguns dels problemes més urgents del món.

Etiquetes