Weyeboo, l’app gironina que connecta viatgers amb autòctons

El programari permet filtrar les propostes a través de diverses categories i vol créixer apostant inicialment per Barcelona i Girona

RedaccióACN

El fundador de Weyeboo, Jaume Pareta, fent servir l'aplicació
El fundador de Weyeboo, Jaume Pareta, fent servir l'aplicació | Gerard Vilà (ACN)

Hi ha moltes maneres de fer turisme, i no totes impliquen visitar un a un els llocs imprescindibles marcats en les guies oficials. A vegades es busca una experiència alternativa, basada en els indrets d’una població que gaudeixen els seus habitants. Aquesta és la raó que va motivar el gironí Jaume Pareta per crear Weyeboo, una app per a mòbils que busca connectar els viatgers amb els nadius per experimentar uns trajectes diferents, basats en l’experiència dels autòctons.

Tot plegat va néixer en un viatge que el creador de l'aplicació va fer amb uns amics a Eivissa. Pareta explica que ja hi havia anat diverses vegades i "acabaven sempre als mateixos llocs que els estrangers". Un d'ells, però, es va posar en contacte amb un altre amic que viu a l’illa i els va fer una sèrie de recomanacions que els van permetre visitar llocs on no haurien anat mai. "Allà vaig veure la importància que pot tenir per a un viatger, tenir un nadiu que li permeti gaudir encara més del viatge", assenyala Pareta.

Aquest sentiment s’ha traduït en una aplicació que posa en contacte les dues parts de manera gratuïta. "El que fem és posar en contacte a persones que tenen un accés a una informació que no està a internet i que et permeten de la seva mà descobrir petits racons que molt probablement no visitaries", apunta Pareta. Weyeboo compta amb diversos filtres que permeten ordenar els indrets en funció dels interessos de cada viatger, com poden ser la gastronomia o la cultura. L’app també ofereix un apartat de serveis, on s'anuncien tota classe d'empreses relacionades amb el turisme a la ciutat.

Ara mateix Weyeboo acaba de néixer i encara compta amb un flux reduït d’interacció, però Pareta confia que es vagi estenent a partir de ciutats com Girona i Barcelona. "L'inici el fem aquí perquè ho coneixem i perquè tenen un potencial turístic molt important. A partir dels viatgers i nadius que hi hagi aquí, esperem anar creixent a la velocitat que la gent vulgui. Que sigui l'aplicació de viatges de tothom", conclou.