La Mobile Week Catalunya 2022 versarà sobre la bretxa digital

L’esdeveniment de divulgació tecnològica se celebrarà entre el 25 d’abril i el 31 de maig a 16 municipis catalans

Categories:

Redacció

L'esdeveniment també tractarà temes com la presència de la dona en les STEAM o la importància dels drets digitals
L'esdeveniment també tractarà temes com la presència de la dona en les STEAM o la importància dels drets digitals | Marcus Aurelius (Pexels)

Un any més, la Generalitat de Catalunya i Mobile World Capital Barcelona uneixen forces per organitzar la Mobile Week Catalunya, un cicle de conferències, tallers i activitats gratuïtes dirigides a la ciutadania de tot el territori per divulgar sobre tecnologia. L’esdeveniment d’enguany se celebrarà entre el 25 d’abril i el 31 de maig a un total de 16 municipis del Principat, dos menys que l’any passat. Per aquesta quarta edició, els impulsors han decidit escollir la bretxa digital com a temàtica principal.

De les poblacions que participaran, la demarcació de Barcelona és la que més ciutats aporta, amb un total de vuit: Badalona, Centelles, Mataró, Olesa de Montserrat, Terrassa, Sant Feliu de Llobregat, Sant Pere de Ribes – Sitges i Vilanova i la Geltrú. De la Catalunya Central participen Manresa i Igualada, mentre que Girona i Lleida també subministren dues poblacions cadascuna (sengles capitals, Figueres i Mollerussa). L’Alt Pirineu (la Seu d’Urgell) i les Terres de l’Ebre (Ribera d’Ebre) participen amb un municipi cadascuna, mentre que del Camp de Tarragona no s’hi inclou cap ciutat.

Tot i que la lluita contra la bretxa digital serà la gran temàtica de l’edició d’enguany, la Mobile Week Catalunya comptarà amb activitats sobre l’impacte de la tecnologia en la vida quotidiana, la desinformació, la privacitat de les dades o la rellevància dels drets digitals de la ciutadania. Així mateix, l’esdeveniment també pararà atenció a potenciar la presència de la dona a les disciplines STEAM. Encara no es coneix el programa de la trobada, però totes les poblacions participants han enviat un avantprojecte amb els continguts que preveuen oferir que ha estat valorat pel Departament de Vicepresidència i Polítiques Digitals i professionals de Mobile World Capital Barcelona.