Endesa X instal·la el primer punt de recàrrega de vehicles elèctrics al Pallars Sobirà

L’estació permet cobrir fins a un 80% de la bateria en cinc hores

Categories:

ACN

Punt de recàrrega de vehicles elèctrics amb capacitat per a dos cotxes a Llavorsí
Punt de recàrrega de vehicles elèctrics amb capacitat per a dos cotxes a Llavorsí | ACN

Endesa X ha instal·lat el seu primer punt de recàrrega de vehicles elèctrics a la comarca del Pallars Sobirà, a Llavorsí per la seva situació estratègica en el turisme. Es tracta d’una estació semiràpida capaç de portar fins al 80% la bateria en cinc hores i amb una capacitat per a dos cotxes.

La voluntat de la companyia és connectar tota Catalunya, segons ha afirmat el responsable de mobilitat elèctrica d'Endesa X a Catalunya, Ferran Menescal, i amb aquest objectiu aviat s'estrenaran dos punts més al Pallars: Rialp i Tavascan

Paral·lelament a la construcció d'aquest punt de recàrrega semiràpid de Llavorsí s'ha construït una zona d'aparcament amb capacitat per a 20 vehicles. El terreny és propietat de la companyia elèctrica i l'espai s'ha cedit a l'Ajuntament.

L'alcalde de Llavorsí, Josep Vidal, ha valorat molt positivament l'entrada en funcionament d'aquest punt de recàrrega i ha explicat que ara visitants amb cotxes elèctrics escolliran aturar-se a Llavorsí per disposar d'aquest servei.

La construcció del punt de Llavorsí forma part d'una xarxa de 2.000 de recàrrega d'accés públic situats de manera estratègica per cobrir els 15.000 quilòmetres de carreteres principals d'Espanya. Es pretén que els conductors sempre tinguin un punt de recàrrega a una distància inferior a 100 quilòmetres.