Endesa digitalitza els centres de transformació del Garraf i de l’Alt Penedès

La companyia preveu impulsar un pla a tres anys per digitalitzar i sensoritzar les instal·lacions de mitjana i baia tensió

Categories:

Agències

Imatge d'un sistema de telecomandament d'Endesa (arxiu)
Imatge d'un sistema de telecomandament d'Endesa (arxiu) | ACN

Endesa preveu digitalitzar i sensoritzar un 20% de les seves instal·lacions de mitjana i baixa tensió al Garraf i un 30% de les de l'Alt Penedès. És una de les principals actuacions del Pla d’inversions de la Companyia per als propers tres anys per incrementar l’eficiència de les infraestructures i evitar el frau elèctric i les sobrecàrregues.

En el cas del Garraf, s’invertiran 11,2 milions d’euros en 174 centres per reforçar 9 quilòmetres de xarxa elèctrica en 12 línies de mitjana tensió i automatitzar 180 punts telecomandats. A l’Alt Penedès, s’incidirà en 12 quilòmetres de set línies i es treballarà per automatitzar 220 punts. La milora afectarà 27 municipis amb una inversió de 9,2 milions d’euros. En ambdós casos, la digitalització i sensorització permetrà impulsar la transformació digital en un 10% dels punts actuals.

Al mateix temps, la firma té previst invertir en l'automatització de les línies i ampliar la xarxa de punts telecomandats per maniobrar des del Centre de Control en cas d'averia. Segons dades d'Endesa, les millores a la xarxa de les dues comarques repercutiran a 156.000 abonats.