Treball impulsa la transformació digital en les microempreses i autònoms

S’obre una convocatòria de 2,4 MEUR en forma d’ajudes per aplicar mesures de reactivació econòmica i social

Categories:

ACN

Treball vol la transformació digital i nous models de negoci en el comerç, el turisme, l'hostaleria i la cultura
Treball vol la transformació digital i nous models de negoci en el comerç, el turisme, l'hostaleria i la cultura | Ahmad Ardity / Pixabay

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, a través del Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya, ha obert una convocatòria extraordinària de 2,4 milions d'euros impulsar projectes de transformació digital i nous models de negoci en el camp del comerç, el turisme, l'hostaleria i la cultura. L’objectiu és aplicar les noves tecnologies i la innovació com a suport a les microempreses i autònoms.

Els ajuts inclouen la formació necessària per a aplicar aquests projectes i adquirir les competències professionals adequades. El Govern preveu que unes quaranta entitats es beneficiïn de les subvencions per a dur a terme aquests projectes i ho facin també entre 6.000 i 8.000 treballadors.

Adaptar els serveis a la nova realitat

A través del programa, se subvencionaran amb un màxim de 60.000 euros les entitats representatives de microempreses i autònoms que ocupin fins a deu treballadors i que s'hagin vist agreujades pels efectes de la crisi del coronavirus. L'objectiu és mantenir l'ocupació en aquestes companyies i que, al mateix temps, puguin adaptar els serveis a la nova realitat socioeconòmica i digital.

La convocatòria forma part del Pla de mesures urgents i ajuts directes per a la reactivació socioeconòmica de Catalunya en l'àmbit del treball i de l'ocupació dissenyat pel Govern per pal·liar els efectes de la crisi del coronavirus.