Healthcare Station aplica la intel·ligència artificial per a la detecció precoç de la covid-19

El grup de Sabadell Crambo crea una solució tecnològica mitjançant reconeixment facial de temperatura

Redacció

Crambo crea Healthcare Solutions com a eina de detecció precoç de la covid-19
Crambo crea Healthcare Solutions com a eina de detecció precoç de la covid-19 | Crambo

El grup empresarial tecnològic Cramboha desenvolupat una solució tecnològica basada en intel·ligència artificial a través de la mesura de precisió de la temperatura corporal per fer la detecció precoç de casos de covid-19. Anomenada Healthcare Station, utilitza el reconeixement facial juntament amb altres paràmetres clínics com l’altura i el pes, la saturació d’oxigen en sang i la freqüència cardíaca per identificar amb rapidesa símptomes relacionats amb el coronavirus i activar el protocol de seguretat.

La solució es presenta en forma de disseny modular mòbil i accessible. Està pensat per ser utilitzat tant en espais exteriors com interiors, de manera que és adequat per utilitzar en centres de treball i zones públiques. El sistema ofereix un treball ininterromput 24/7 i automàtic per agilitzar l’anàlisi dels paràmetres.

Actuar segons els protocols

Si el sistema detecta una sospita d'infecció vírica, s'aplicarà un protocol alineat amb les directrius establertes per l'autoritat sanitària perquè, a partir d'aquestes dades i utilitzant un sistema de telemedicina que estaria preparat per a connectar amb personal sanitari, pugui interpretar els resultats dels mesuraments i aprofundir amb cada persona de cara a proposar el protocol d'actuació en cada cas. Això es farà sempre seguint els protocols de vigilància epidemiològica establerts per les autoritats sanitàries.

Compta amb un sistema de telemedicina per connectar amb personal sanitari en possibles casos positius

La companyia destaca el paper de la tecnologia en la desescalada i assegura que és “necessari buscar solucions”. En aquest sentit, avança en un comunicat que està treballant en “una aplicació que contempla un sistema que pregunta a cada persona abans de ser convocada sobre possibles símptomes i així prevenir i filtrar més els accessos”.