Mataró sense fils, el projecte per democratitzar internet a la capital del Maresme

L’Ajuntament, el TecnoCampus i Guifi.net s’alien per impulsar una xarxa de telecomunicacions oberta amb un pressupost anual de 15.000 euros

Categories:

Redacció

L'objectiu de la iniciativa és combatre la bretxa digital de la ciutat
L'objectiu de la iniciativa és combatre la bretxa digital de la ciutat | picjumbo.com (Pexels)

L’Ajuntament de Mataró, el Parc TecnoCampus i la Fundació Guifi.net han presentat Mataró sense fils, una nova iniciativa publicoprivada que pretén construir una xarxa de telecomunicacions oberta a tota la ciutadania per combatre la bretxa digital de la ciutat. La infraestructura tecnològica es finançarà amb una aportació anual de 15.000 euros del consistori i s’ubicarà al Parc Tecnològic del TecnoCampus.

Segons explica l’Ajuntament en un comunicat web, l’administració facilitarà equipaments públics com el Centre Cívic Rocafonda, el Centre Cívic Cerdanyola i l’edifici Tres Roques perquè la xarxa tingui diversos punts d’accés, a més a més de finançar el cost principal del projecte. Per la seva banda, el TecnoCampus cedeix a Guifi.net l’espai principal des d’on operarà Mataró Sense Fils, a més a més d’integrar la inciativa dins la comunitat universitària, un fet que facilitarà la seva relació amb empreses i grups de recerca.

D’aquesta manera, Guifi.net podrà desplegar amb la màxima facilitat un projecte que té els seus orígens al 2002, però que es va integrar com a xarxa local de la fundació el 2008. Ara, amb el suport de l’Ajuntament i el TecnoCampus, Mataró Sense Fils podrà instal·lar-se de manera coordinada amb els serveis tècnics municipals i oferir una xarxa “oberta, lliure i neutral” per a tota la població.