El CDTI i Grup Mondragon entren el negoci de BCN3D

La spin-off de la UPC rep una ampliació de capital de 2,8 milions d’euros i enforteix la seva posició com a líder del sector

Redacció

BCN3D té com a clients Seat, BMW, NASA, Camper i l'Hospital Sant Joan de Déu
BCN3D té com a clients Seat, BMW, NASA, Camper i l'Hospital Sant Joan de Déu | Cedida

El fabricant líder d’impressores, BCN3D, ha anunciat l’entrada del Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI) i el Grup Mondragon amb una ronda d’inversió de 2,8 milions d’euros. Aquesta injecció de capital situa la spin-off de la Universitat Politècnica de Catalunya entre les 10 principals inversions del 2020 a Espanya i permet ampliar els recursos inicials de 5,5 milions d’euros.

L’objectiu principal és intensificar el treball amb hardware, ampliar la recerca al voltant de la tecnologia IDEX de BCN3D, únic sistema d’extrusió de mercat capaç d’imprimir amb dos capçals de forma independent. També es preveu ampliar la col·laboració amb els fabricants BASF Forward AM i Mitsubishi Chemical en el desenvolupament de nous materials.

Proveïdor mundial de tecnologia

La spin-off és un dels principals proveïdors en disseny, producció i distribució d’impressores d’escriptori 3D amb tecnologia FFF i abasta un mercat de més de 60 països. Entre els seus clients hi ha Seat, BMW, NASA, Camper i l’Hospital Sant Joan de Déu.

Durant la pandèmia de la covid-19, BCN3D ha treballat amb representants del sector sanitari, organitzacions governamentals i professionals i voluntaries de diverses àrees per produir i distribuir més de 4.200 equips de protecció per al personal sanitari a Europa.