Optimisme amb el Mobile: les grans tecnològiques confirmen la seva assistència presencial

Telefònica, Vodafone, Orange o Ericsson refermen la seva participació al congrés després de la baixa de Sony

Categories:

ACN

Telefònica i Orange ja van ser dos dels expositors destacats en l'edició reduïda del MWC del 2021
Telefònica i Orange ja van ser dos dels expositors destacats en l'edició reduïda del MWC del 2021 | Aina Martí (ACN)

L’anunci de Sony de no participar presencialment a la pròxima edició del Mobile World Congress (MWC) ha fet encendre totes les alarmes, però tot apunta a pensar que no es produirà una caiguda massiva d’empreses com va succeir en l’edició de 2021. Segons apunta l’ACN, grans empreses de telecomunicacions com Telefònica, Vodafone, Orange o Ericsson han confirmat a l’agència que assistiran presencialment a l’esdeveniment, previst per celebrar-se entre el 28 de febrer i el 3 de març al recinte Gran Via de la Fira de Barcelona.

Telefònica, soci fundador del Mobile, continua treballant amb les dates previstes. Fonts de l'operadora espanyola han puntualitzat que estan atents a l'evolució de la pandèmia, que ja va obligar a cancel·lar l'esdeveniment del 2020 i a posposar el del 2021. En l'edició de l'any passat, que es va celebrar excepcionalment a l'estiu, l'empresa va ocupar un estand de més de 950 metres quadrats, amb sis demostracions de transformació digital, moltes amb ús de 5G.

Una resposta similar han donat dues de les operadores més grans que participen al Mobile, Vodafone i Orange. L'empresa de telecomunicacions britànica afirma que continua "treballant per estar llestos el 28 de febrer" alhora que segueix atentament l'evolució de la pandèmia. La francesa dona una visió molt semblant, tot assegurant que malgrat la baixa de Sony, de moment, continuen "treballant en la presència al MWC" sense deixar de parar atenció a l'evolució de la pandèmia.

Al seu torn, Ericsson, que va ser una de les primeres a anunciar que es retirava en les dues darreres edicions, s'ha mostrat "prudentment optimista" i fonts de l'empresa han afirmat a l'ACN que tenen previst assistir al congrés a la seva ubicació habitual al pavelló 2, un espai que en l'última edició va ocupar l'empresa francesa especialitzada en tecnologia al núvol, Telco Dr. "L'experiència que estem creant tindrà el màxim enfocament i compromís en la salut i seguretat dels nostres visitants i personal", han afirmat fonts de la companyia, que revisarà "periòdicament" la decisió de desplaçar-se a la capital catalana. "Naturalment, la canviaríem si una revisió de seguretat i salut determina que calen canvis en l'assistència", afegeixen des d'Ericsson.

Samsung referma la seva assistència

Samsung també manté l'aposta pel MWC 2022 i fonts de la companyia recorden que són una de les empreses que es presenten a la pàgina web de la fira, on també hi ha altres firmes internacionals com Google, Nokia o Microsoft. La multinacional IBM també surt a la llista de companyies previstes per aquesta edició del Mobile, amb un estand al Hall 2. De la mateixa manera, Hewlett Packard Enterprise explica que per ara "no ha pres cap decisió" sobre el Mobile, on té confirmada la participació al Hall 3. "Estem monitorant les condicions de la pandèmia de prop i enfocant els esdeveniments presencials cas per cas", indiquen fonts de la companyia, afegint que qualsevol eventual decisió es farà tenint en compte els criteris sanitaris. En l'última edició del MWC hi va haver uns 700 expositors, molts d'ells internacionals, però el públic va ser majoritàriament local i menor que altres anys.

Per al congrés de 2022, GSMA ja havia anunciat que tenien confirmada la presència de 1.500 expositors. En una carta enviada a tots els assistents, el conseller delegat de l'organitzadora del Mobile, John Hoffman, va assegurar que esperaven donar la benvinguda a persones de 150 països i va reiterar que "la determinació de tornar a reunir el sector és indestructible". Alhora, Hoffman va afirmar que l'organització "només consideraria un canvi de plans" per decisió de les autoritats sanitàries.

Etiquetes