Vicepresidència impulsa un podcast dedicat a la intel·ligència artificial a Catalunya

El programa consta de sis episodis que exploren l’aplicació d’aquesta tecnologia en diversos sectors productius del territori

Categories:

Redacció

Els programes estan presentats per la periodista Ariadna Oltra i estan formats per entrevistes curtes a empresaris catalans
Els programes estan presentats per la periodista Ariadna Oltra i estan formats per entrevistes curtes a empresaris catalans | Macb3t (Pixabay)

La intel·ligència artificial és una de les noves tecnologies que més ha aconseguit penetrar en la nostra economia i societat, però una part important de la població encara no n’és del tot conscient de la seva rellevància. És per això que el Departament de Vicepresidència i Polítiques Digitals de la Generalitat i la Cambra de Comerç de Barcelona han decidit impulsar un podcast conformat per sis càpsules radiofòniques que versarà sobre les aplicacions dels algoritmes en diversos sectors econòmics de Catalunya.

Els programes estan presentats per la periodista de TV3 Ariadna Oltra i es presenten en format d’entrevistes curtes. Cadascun dels episodis exploraran un cas pràctic a través de la conversa amb gestors i empresaris de companyies del territori, que explicaran la seva experiència amb la intel·ligència artificial.

El primer dels sis podcasts, que ja es troba disponible a Spotify i a YouTube, se centra en l’aplicació d’aquesta tecnologia al sector de l’alimentació i compta amb una entrevista al director financer del Grup Bonpreu, Pere Anglada. La resta de programes, que aniran sortint setmanalment cada dimecres fins al 16 de febrer, exploren la presència d’algoritmes en el sector farmacèutic, en les àrees comercials de les empreses, en les plataformes de vídeo sota demanda, en la seguretat i en el món de la logística.