La indústria 4.0 protagonitza els projectes d’innovació en FP subvencionats pels Next Generation

Més de 160 institucions educatives i empreses catalanes reben ajudes europees per iniciatives basades en intel·ligència artificial, robòtica col·laborativa o internet de les coses

Categories:

ACN

El Govern espanyol ha seleccionat 59 projectes catalans, el 42% de totes les iniciatives de l'Estat
El Govern espanyol ha seleccionat 59 projectes catalans, el 42% de totes les iniciatives de l'Estat | Alena Darmel (Pexels)

Internet de les coses (IoT), robòtica col·laborativa, impressió 3D, intel·ligència artificial (IA)... La indústria 4.0 té una presència destacada entre els 59 projectes d’innovació catalans que el Govern espanyol ha seleccionat per rebre recursos dels fons Next Generation EU per a contribuir a la modernització de la Formació Professional (FP). Les propostes beneficiaran a un total de 160 empreses i centres educatius i representen el 42% de les iniciatives seleccionades a tot l’Estat.

Un dels projectes més destacats és l’impulsat per l’institut d’Escola del Treball amb la col·laboració de diverses pimes, que es basa en un banc d’Aprenentatge basat en projectes (ABP) i altres metodologies actives d’ensenyament. L’Institut Marianao de Sant Boi de Llobregat i l’empresa cornellanenca Argològic SA s’han aliat per desenvolupar un AB remot per a indústria 4.0, mentre que l’Institut Comte de Rius i l’Institut Escola del Treball de Lleida han impulsat un projecte d’hidrogen verd per electròlisi. Per la seva banda, l’Institut Palau Ausit de Ripollet i Piplus Servicios Profesionales SL han presentat un sistema basat en intel·ligència artificial i robòtica col·laborativa per millorar la digitalització dels processos industrials basats en visió.

Segons la Generalitat, els projectes requereixen la participació d'entre dos i tres centres de Formació Professionals situats en comunitats autònomes diferents i una empresa, fundació, associació o entitat. La quantitat màxima per a projecte és de 220.000 euros, amb ajuts superiors als 50.000 euros per a cadascun dels centres que hi participin i de 20.000 euros en el cas d'empreses o entitats.