Dades de bicis compartides en temps real a Google Maps

La companyia nord-americana actualitza el seu servei amb informació de vehicles disponibles a les estacions i trànsit als carrils per a ciclistes

Categories:

Redacció

Les cerques de rutes per a bicicletes creixen un 24% a Barcelona des del mes de febrer
Les cerques de rutes per a bicicletes creixen un 24% a Barcelona des del mes de febrer | Pexels / Pixabay

Google ha anunciat que preveu llançar una actualització de Google Maps amb informació detallada i en temps real sobre els carrils per a bicicletes i les estacions d’aparcament disponibles. La incorporació d’aquest nou mitjà de transport es farà en col·laboració amb els ajuntaments de les ciutats i respon a un interès creixent per l’ús de vehicles individuals i alternarius per seguir les mesures de seguretat de la covid-19 i reduir l’impacte ambiental.

L’eina permet obtenir les millores rutes fins a la destinació de l’usuari, els trams a peu i en bici en cada cas, trànsit del carril en cada moment i la disponibilitat de vehicles en cada estació. A més a més, treballa per oferir un servei de reserva de bicicletes compartides per poder fer tot la gestió des d’una sola aplicació.

La novetat està disponible des d’aquest mes de juliol en deu ciutats: Chicago, Nova York, la badia de San Francisco, Washington, Ciutat de Mèxic, Montreal, Rio de Janeiro, São Paulo, Taipei, Nova Ciutat de Taipei i Londres. Addicionalment, el gegant d’internet ha iniciat converses amb diversos socis i administracions per desplegar la funcionalitat arreu del món al llarg del 2020.

Més viatges en bicicleta

Google Maps ha registrat des del mes de febrer un augment del 23% de les cerques de rutes en bicicleta a l’Estat espanyol, i un 69% a escala global. El país se situa com el vuitè país que més ha utilitzat aquesta eina per al vehicle de dues rodes.

En aquest sentit, Madrid és la ciutat amb un creixement més elevat amb un 47%, mentre que a Barcelona l’increment s’ha situat en el 24%.