Aena instal·la càmeres termogràfiques als aeroports

Indra proveeix l’aeroport de Barcelona-El Prat de la tecnologia per al control de temperatura

Categories:

Redacció

Indra instal·la les càmeres termogràfiques de l'aeroport de Barcelona-El Prat
Indra instal·la les càmeres termogràfiques de l'aeroport de Barcelona-El Prat | Indra

Aena ha instal·lat càmeres termogràfiques en els seus aeroports per fer el control de temperatura de passatgers i complir amb les mesures sanitàries per la covid-19. En el cas de Josep Tarradelles Barcelona-El Prat, l’encarregat de proveir el sistema tecnològic ha estat Indra, així com en 12 espais més, entre els quals hi ha Palma de Mallorca, Eivissa, Alacant-Elx i Adolfo Suárez-Madrid Barajas.

El sistema està integrat per càmeres fixes, instal·lades en la zona d'arribada de passatgers, i càmeres mòbils de reforç, amb les quals es podran realitzar controls aleatoris en qualsevol punt de les terminals. Els sensors termogràfics de les càmeres disposen d'un punt de referència (black body) amb una temperatura fixa que assegura la seva precisió.

Es tracta a més d'una solució intel·ligent, que detecta de manera autònoma al viatger, sense necessitat que es detingui o se situï a una distància determinada. És capaç de reconèixer el rostre de la persona i distingir les zones cobertes per la màscara, gorra o altres peces per triar el punt en el qual pot realitzar la presa de temperatura correctament sense necessitat d'intervenció humana.

La solució aporta major seguretat als viatgers sense alentir el flux de passatgers, reduint aglomeracions en els controls i minimitzant també els riscos per al personal de l'aeroport.