Softcatalà actualitza el seu catalanitzador per fer-lo compatible amb Windows 11

L’eina per canviar automàticament la llengua de l’ordinador ja acumula més de 192.000 descàrregues des del seu llançament el 2012

Categories:

Redacció

El programa descarrega i instal·la automàticament els paquests oficials de català de Windows, Microsoft Office i Adobe
El programa descarrega i instal·la automàticament els paquests oficials de català de Windows, Microsoft Office i Adobe | picjumbo.com (Pexels)

L’associació digital Softcatalà, dedicada a la normalització lingüística del català en l’àmbit informàtic, ha publicat una nova actualització del seu catalanitzador, l’eina creada el 2012 per configurar sistemes operatius en la llengua. La nova versió de l’eina no aporta noves funcionalitats, però la fa compatible amb Windows 11, MacOS Monterrey i les noves versions del paquet d’ofimàtica Office, les corresponents a 2019 i 2021.

El catalanitzador és un programa de codi obert creat per l’associació el 2012 i que avui dia ja acumula més de 192.000 descàrregues des del seu llançament. El software permet instal·lar de manera automàtica els paquets d’idioma català oficials de Windows (a partir de Windows Vista), Microsoft Office (2003 endavant) i Adobe Reader. A més, l’eina també configura el corrector gramatical Language Tool a les aplicacions de codi obert Libre Office i Apache OpenOffice i estableix el català com a llengua dels principals navegadors d’internet instal·lats a l’ordinador (Mozilla Firefox, Google Chrome, Internet Explorer i Safari).

Des de Softcatalà remarquen la importància per la llengua que té que els seus parlants s’identifiquin com a tals quan utilitzen internet. Segons expliquen al seu web, el fet de definir el català com a llengua principal dels navegadors fa que els cercadors prioritzin els resultats en català per davant dels altres, en lloc de donar més rellevància a continguts en castellà, anglès o altres llengües. Un cas especialment sensible és el de la Viquipèdia: la llengua en què tinguem configurat el nostre navegador serà clau a l’hora de prioritzar la versió lingüística de la web quan fem una consulta a Google o a altres cercadors.