Jack Dorsey deixa la direcció de Twitter en mans de Parag Agrawal

L’empresari abandona de manera definitiva la direcció de la xarxa social i se centrarà en gestionar la ‘fintech’ Square

Categories:

Redacció

La xarxa social s'acomiada del seu fundador i conseller delegat
La xarxa social s'acomiada del seu fundador i conseller delegat | Brett Jordan (Pexels)

El fundador i principal gestor de Twitter, Jack Dorsey, ha anunciat la seva dimissió com a conseller delegat de la companyia. L’empresari ho ha comunicat públicament en un tuit, en el qual també ha apuntat que Parag Agrawal, fins ara cap de tecnologia de l’empresa, serà el nou CEO de Twitter. "Parag ha estat darrere de cada decisió crítica que ha ajudat a canviar el rumb de la companyia", ha destacat Dorsey en el seu comiat. Amb aquest moviment, l’empresari centrarà la seva carrera en la direcció de Square, l’empresa fintech que va fundar el 2009.

Dorsey va fundar Twitter el 2006, i es va mantenir com a conseller delegat de l’empresa fins al 2008, moment en què va ser rellevat del seu càrrec. Això no obstant, el fundador va tornar a dirigir la companyia el 2015, càrrec que ha mantingut fins ara. "He treballat intensament per assegurar-me que aquesta companyia pot funcionar sense els seus fundadors", ha assegurat en el seu comunicat. L’empresari es mantindrà fins al mes de maig com a conseller dins l’empresa per ajudar a la nova direcció a gestionar la transició.

Paral·lelament, el cofundador de Google Maps i actual president de Salesforce, Bret Taylor, assumirà la direcció del consell executiu de Twitter. Dorsey ha afirmat que l’arribada de l’empresari li transmet “molta confiança” en què la junta directiva de l’empresa tingui “la força necessària per seguir endavant”.