Salut i innovació es donen la mà al BCN Health Booster

El Parc Científic de la UB impulsa una acceleradora d’empreses que inicia el seu primer programa amb 11 ‘start-ups’

Categories:

RedaccióACN

Els projectes seleccionats han aconseguit aixecar un finançament inicial de 43 milions d'euros
Els projectes seleccionats han aconseguit aixecar un finançament inicial de 43 milions d'euros | Blanca Blay (ACN)

El Parc Científic de la Universitat de Barcelona (PCB) i l’Ajuntament de Barcelona han presentat BCN Health Booster, una nova acceleradora de projectes empresarials d’innovació en salut. El PCB ha destinat 685.000 euros per adequar els laboratoris a la seva nova funció, mentre que el consistori ha aportat 470.000 en forma de subvenció. La primera edició del programa ha seleccionat 11 iniciatives, cinc de les quals són spin-off i sis start-ups, i més de la meitat treballen en el camp de l’oncologia.

El nou programa d’acceleració l’impartirà Biocat i començarà el gener de 2022. A més de la formació que rebran, set de les 11 iniciatives podran allotjar-se a un nou espai de laboratori del Parc Científic. Entre les empreses seleccionades es troben DeepUll, projecte especialitzat en la diagnosi de la sepsis; Ona Therapeutics, que desenvolupa solucions contra càncers avançats, i Artificial Nature, companyia centrada a la creació de biomaterials. En total, les 11 propostes han aconseguit aixecar un finançament inicial de 43 milions d’euros.

A l'hora de triar, el comitè d'expertes ha valorat especialment aquelles amb millors perspectives de viabilitat tècnica i econòmica, un equip promotor amb experiència i amb possibilitat d’impacte social, tot prioritzant les spin-off de centres de recerca, hospitals i universitats. D'entre les companyies accelerades, set es troben en fase de descobriment de productes terapèutics, tres desenvolupen eines de diagnòstic de diferents malalties i una dissenya biomaterials pel sector salut.