Espanya invertirà 500 MEUR per digitalitzar un milió de pimes

El Consell de Ministres subvenciona la investigació en 5G i 6G de la UPC, i2CAT i el Centre Tecnològic de Telecomunicacions

Categories:

RedaccióACN

La primera convocatòria del programa Kit Digital va destinat a empreses d'entre un i 49 treballadors
La primera convocatòria del programa Kit Digital va destinat a empreses d'entre un i 49 treballadors | Marc Mueller (Pexels)

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dimecres la posada en marxa del Kit Digital, un programa finançat amb els fons del Pla de Recuperació destinat a impulsar la digitalització de treballadors autònoms i petites i mitjanes empreses (pimes). La primera convocatòria del projecte està dotada amb un import de 500 milions d’euros i va dirigida a les empreses d’entre un i 49 treballadors. Segons ha anunciat Sánchez, el programa s’anirà expandint en el futur en la resta d’empreses del país.

"Estem parlant de quantitats molt rellevants i importants que poden tenir un efecte de transformació molt important des del punt de vista de la digitalització, la sostenibilitat i la competitivitat del teixit productiu", ha dit el cap de l’executiu espanyol a la inauguració del 8è Congrés anual de Multinacionals per la marca Espanya. En una entrevista a RNE, la vicepresidenta primera, Nadia Calviño, ha especificat  quin tipus d’accions es podran finançar amb el “bo digital” del Govern: "Des de pàgines web a sistemes de gestió de presència a internet, gestió de clients i proveïdors o oficines digitals".

Subvencions a la recerca catalana en 5G i 6G

L’anunci del Kit Digital arriba un dia després que el Consell de Ministres aprovés una dotació de 43,6 milions d’euros en el desplegament del 5G avançat i el 6G del Centre Tecnològic de Telecomunicacions (22,3 MEUR); la Fundació Privada i2CAT (16,6 MEUR) i la UPC (3,8 MEUR). Una part de les ajudes (250.000 euros per a cada entitat beneficiària) aniran destinades a impulsar la promoció i atracció de talent en el camp dels estudis d'Enginyeria de Telecomunicacions, amb particular èmfasi en la igualtat de gènere i l'àmbit internacional.

Els centres seleccionats havien obtingut finançament de la iniciativa internacional 5G Infrastructure Public Private Partnership del Programa Marc d'investigació europeu, Horitzó 2020, en què Espanya va ser el segon país europeu amb major retorn. La quantitat de les ajudes és proporcional al finançament que van obtenir en la iniciativa europea.