Intel·ligència Artificial d’Abrera per a agricultors de Sud-àfrica

L’empresa catalana WAATIC exporta la seva tecnologia per automatitzar i monitorar màquines polvoritzadores en camps de conreu

Categories:

Redacció

El sistema dissenyat per WAATIC s'instal·la als tractors i permet controlar les màquines polvoritzadores des d'una tauleta
El sistema dissenyat per WAATIC s'instal·la als tractors i permet controlar les màquines polvoritzadores des d'una tauleta | Waatic Smart Agriculture (YouTube)

Després d’internacionalitzar-se per Europa (França, Portugal, Itàlia i Eslovènia), Sud-amèrica (Xile i Perú) i Oceania (Nova Zelanda), l’empresa catalana WAATIC ha anunciat que començarà a distribuir a Sud-àfrica el seu sistema d’intel·ligència artificial (IA) per optimitzar l’ús de màquines polvoritzadores en camps de conreu. La pime, sorgida com una spin-off de l’empresa Estel S.L. el 2015, ha dissenyat un dispositiu elèctric que s’instal·la a les màquines impulsades per tractors i permet monitorar i controlar el seu comportament a distància.

El sistema creat per WAATIC és capaç de dosificar l’ús de productes fitosanitaris, com herbicides, insecticides o fungicides, en funció de les necessitats de cada parcel·la, tenint en compte quantes fulles tenen els arbres, la pressió amb què surt el líquid i qualsevol obstrucció que pugui produir-se. D’aquesta manera “es pot arribar a reduir un 20% l’ús d’aquest producte sense necessitat que l’usuari del tractor hagi de fer cap acció addicional a banda de conduir”, assegura el director de la companyia, Xavier Blasco.

A més de gestionar les quantitats i les maneres d’emprar els productes fitosanitaris, la tecnologia de WAATIC també permet monitorar totes les dades en temps real. El sistema genera informació sobre el trajecte realitzat pel tractor, quins químics s’han usat en cada punt concret dels conreus i les possibles incidències que s’hagin pogut produir durant el procés, entre altres indicadors. Totes les dades s’emmagatzemen al núvol i estan preparades perquè l’agricultor pugui consultar-les a través d’una tauleta electrònica.