El teletreball redueix un 24% les emissions de carboni

Un estudi elaborat per Microsoft i la Generalitat conclou que els models de treball híbrid permeten rebaixar els desplaçaments laborals, el consum energètic i millorar en l’estratègia per combatre el canvi climàtic

Categories:

Redacció

L'estudi elaborat a partir de l'experiència de 320 treballadors del CTTI recomana aplicar models híbrids de treball
L'estudi elaborat a partir de l'experiència de 320 treballadors del CTTI recomana aplicar models híbrids de treball | Pixabay

L’aplicació del teletreball pot reduir en un 24% les emissions de carboni produïdes pels desplaçaments laborals i el consum energètic. Així ho han conclòs Microsoft i la Generalitat de Catalunya en un estudi elaborat a partir de l’experiència de 320 treballadors del CTTI que han aplicat un model híbrid en l’últim any. Aquest sistema ha permès eliminar 220,5 tones d’emissions, l’equivalent a l’absorció anual d’un bosc de 53,8 hectàrees o a eliminar la circulació de més de 47.000 vehicles durant un dia. El vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, ha situat el teletreball com “un molt bon antídot contra el canvi climàtic” i ha demanat que la modalitat s’adopti massivament a l’economia per aplicar una “política efectiva de descarbonització de la mobilitat i avançar en els objectius de reducció d’emissions”.

En la seva visita a la Cimera del Clima a Glasgow (COP-26), Puigneró ha anunciat una ampliació de l’acord amb Microsoft per aprofundir en el desenvolupament de models de treball híbrids i en el desplegament de plataformes que faiclitin escenaris de treball remot per millorar la conciliació i reduir la necessitat de desplaçaments als centres de treball, amb l’estalvi energètic i la reducció de l’efecte d’hivernacle que això suposa. Ambdues entitats impulsaran la digitalització de processos claus centrats en el ciutadà per millorar l’eficiència i la qualitat de l’administració pública catalana i reduir el seu impacte ambiental.

Un altre dels eixos que prevuen potenciar ambdues parts se centra en l’aplicació de la intel·ligència artificial en la millora del medi ambient amb l’organització de tallers d’innovació oberta en el marc de la iniciativa AI for Earth de Microsoft per identificar projectes innovadors. L’estratègia també inclou la identificació d’empreses, universitats, centres d’investigació i altres entitats a Catalunya que podrien ser escollides per rebre finançament del Fons d’Innovació Climàtica de Microsoft Corporation.