Microsoft enterra un repositori de codi obert durant 1.000 anys a l’Àrtic

Les dades actives i inactives de GitHub es traslladen a Noruega per assegurar que el coneixement arribarà a les futures generacions

Categories:

Redacció

Les caixes van arribar a Noruega i van traslladar a la bòveda per preservar el coneixement
Les caixes van arribar a Noruega i van traslladar a la bòveda per preservar el coneixement | GitHub

La companyia GitHub, de Microsoft, ha enterrat en una bòveda de Noruega una còpia de seguretat del seu repositori públic i actiu. Es tracta d’un total de 21TB de programes de codi obert en 186 carrets de piqlFilm que vol guardar perquè pugui arribar a les futures generacions.

El projecte, anomenat The GitHub Arctic Code Vault, preveu recollit tot el coneixement i saviesa amb el qual compta la societat a dia d’avui, tal com explica la companyia al blog. Es va anunciar per primer cop el passat mes de novembre, però l’aturada causada per la pandèmia del coronavirus no ha permès executar el pla fins a aquest juliol.

Els 186 carrets que guarden les dades estan fets amb una pel·lícula digital fotosensible. Es poden obtenir amb un ordinador o amb una lupa.

Seguretat física i virtual

La bòveda es troba a Svalbard, en un grup d’illes noruegues al nord d’Europa. Segons ha descrit la directora de programes estratègics de GitHub, Julia Metcalf, “el codi va aterrar a Longyerbyen, un poble de Svalbard, on les caixes van ser rebudes per una empresa local logística i portades a un magatzem segur intermig durant la nit”. L’endemà, ha continuat al seu article al blog, les dades “van viatjar a la mina de carbó desmantellada situada a la muntanya, i després a una càmera amb una profunditat de centenars de metres de permafrost”.

Els repositoris estan empaquetats en un únic arxiu TAR i emmagatzemats com codis QR. Per facilitar-ne l’accés, inclou un índex i una guia on es detalla la ubicació de les informacions i com obtenir-les.

Etiquetes