El Govern espanyol obre una convocatòria de 15 MEUR en ajudes a la transformació digital a Catalunya

El Principat rebrà el 16,3% de l’import total màxim de les subvencions, dissenyades per a municipis amb més de 50.000 habitants

Categories:

RedaccióACN

Les sol·licituds per accedir a les subvencions es poden presentar fins al 15 de desembre
Les sol·licituds per accedir a les subvencions es poden presentar fins al 15 de desembre | CC0

Catalunya podrà optar a 15,2 milions d’euros en ajudes convocades pel Govern espanyol destinades a la transformació digital i a la modernització de les entitats locals. Aquesta xifra representa el 16,3% de l’import total màxim de les subvencions, impulsades pel Ministeri de Política Territorial en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. La delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, ha destacat "el compromís" de l'executiu amb la digitalització de les entitats locals i ha remarcat que "és la primera porta que es troba la ciutadania".

Segons l'executiu espanyol, uns set milions d'euros serien per a municipis amb població superior als 250.000 habitants, mentre que els 8,2 milions restants es distribuirien entre els municipis amb població entre 50.001 i 250.000 habitants. L’objectiu de les ajudes és donar suport a la incorporació de tecnologies de la informació i la digitalització dels procediments administratius, així com a adaptar la seva gestió a l’ús de mitjans digitals.

Aquelles entitats que vulguin optar a rebre una subvenció podran presentar una sol·licitud fins al 15 de desembre, únicament a través de la seu electrònica del Ministeri de Política Territorial. Per a facilitar l’accés a la convocatòria, la Secretaria General d’Administració Digital ha publicat unes guies tècniques sobre els requisits, el format dels projectes i la memòria tècnica que s’han de presentar.