El Govern estén la fibra òptica a la Cerdanya i el Berguedà

La Generalitat invertirà 2 milions d’euros per estendre un total de 180 km de xarxa i connectar 21 municipis

ACN

La Generaliat vol estendre la fibra òptica al 84% de la població catalana
La Generaliat vol estendre la fibra òptica al 84% de la població catalana | ACN

El Govern invertirà 2 milions d’euros per connectar amb fibra òptica el 79,7% de les poblacions de la Cerdanya i el Berguedà. Les obres, que ja es troben en execució, estendran un total de 180 quilòmetres de xarxa i connectaran 21 municipis de les dues comarques. Està previst que a finals d'agost s'hagin estès 57 quilòmetres nous, que se sumaran als 123 ja existents.

La comarca del Berguedà passarà de 10 a 14 municipis connectats, amb un total del 83,7% de la població coberta. En el cas de la Cerdanya, el 66% del total dels habitants de la comarca disposaran aquest estiu de punt de connexió.

El conseller de Polítique Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha recordat que el principal objectiu del Govern és "tenir un país que doni oportunitats a tothom", i ha explicat que per això és necessària la connectivitat. En aquest sentit, ha destacat la importància que té avui en dia la instal·lació de la fibra òptica com a "oportunitat pel territori, com a antídot contra el despoblament, i per donar igualtat d'oportunitats laborals a tots els ciutadans independentment d'on visquin", ja que "el teletreball és una oportunitat per fer arrelar molta gent al territori".

Connectar Catalunya

Aquest desplegament forma part del pla del Govern per assegurar la connectivitat a totes les comarques aquest 2020. El pla per finalitzar el desplegament de la fibra òptica de la Generalitat permetrà connectar les 13 capitals de comarca que falten (Falset, Vielha, Puigcerdà, Moià, Montblanc, Valls, Gandesa, Solsona, Borges Blanques, Sort, Banyoles, El Vendrell i Pont de Suert) i fins a 51 municipis de 16 comarques al seu pas.

A finals d’any, quedaran totes les capitals de comarca connectades i els municipis al seu pas, assolint una cobertura del 84% de la població de Catalunya.