La britànica Unmanned Life obre un nou centre tecnològic a Barcelona

L’empresa especialitzada en robòtica avançada crearà 20 nous llocs de feina l’any que ve

Categories:

ACN

L'interès de les empreses britàniques per instal·lar-se a Catalunya s'ha triplicat en els darrers anys
L'interès de les empreses britàniques per instal·lar-se a Catalunya s'ha triplicat en els darrers anys | Nazaret Romero (ACN)

Unmanned Life, empresa britànica especialitzada en tecnologies de robòtica avançada, obrirà un nou hub tecnològic al 22@ de Barcelona que crearà més de 20 llocs de feina l’any vinent. Així ho ha anunciat el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, després d’una reunió amb representants de l’empresa a l’oficina de l’Agència per la Competitivitat de l’Empresa (ACCIÓ) a Londres, des d’on el cap del Departament ha qualificat el moviment com una “inversió molt important” i “estratègica”.

L’arribada d’Unmanned Life es durà a terme a través del trasllat de les oficines que la companyia disposa actualment a Brussel·les, on té 15 treballadors. La previsió és que els nous llocs de feina que creï a la capital catalana siguin per a enginyers de software i de robòtica, però també crearà un equip de vendes i de màrqueting. L’empresa, fundada el 2015, desenvolupa una tecnologia de robòtica avançada que permet la gestió de grans flotes de robots i drons, que comercialitza principalment a Europa.

Després de reunir-se amb diferents empreses, Torrent ha assegurat que cal "aprofitar l'oportunitat" que representa el Brexit per acollir les empreses que volen tenir presència a la Unió Europea. "Catalunya és competitiva i està ben posicionada. Hem de ser capaços d'oferir el nostre país i tot el potencial que té per atraure aquestes inversions", ha afegit el conseller. Segons dades del Govern, en els darrers cinc anys Catalunya ha captat 2.110 milions d'euros d'inversió estrangera provinents d'empreses britàniques, mentre que els projectes provinents del Regne Unit que s'han interessat per implantar-se a Catalunya s'han triplicat.