El robot de Facebook que instal·la fibra a baix cost

La companyia de Mark Zuckerberg crea una tecnologia que aprofita les instal·lacions elèctriques per desplegar el cable

Categories:

Redacció

Facebook vol millorar la xarxa de fibra i reduir l'escletxa
Facebook vol millorar la xarxa de fibra i reduir l'escletxa | Facebook

Facebook es troba en plena investigació i creació d’un robot per instal·lar cables de fibra en línies elèctriques de mitjana tensió. El seu nom és Bombyx i la seva finalitat és reduir el cost que suposa als proveïdors de telecomuniacions construir les infraestructures de connexions de fibra superràpides, segons ha avanzat Cnet. L’argument de la xarxa social és que si a la companyia li és més econòmic oferir el servei, això revertirà en el preu final de l’usuari. A més a més, permetria arribar a zones amb una inversió més baixa en serveis d’Internet.

 

 

El robot treballa arrossegant-se per les línies elèctriques i teixint, alhora, uns cables de fibra aerodinàmica al voltant. Com que s’utilitza la xarxa ja construïda, no cal excavar per col·locar-la de zero i permet parlar d’operacions de més baix cost.

Facebook preveu llicenciar la tecnologia sense exclusivitat i treballar amb diversos socis per fabricar-la i vendre-la. La previsió és llançar el primer pilot el 2021, que podria trobar-se amb les solucions de Google i Verizon, entre altres operadors, que busquem també la manera d’ampliar la xarxa de fibra i reduir l’escletxa d’accés a la tecnologia.