El sou dels professionals TIC augmenta un 7%

Els experts en entorns al núvol registren l’increment retributiu més alt i es posicionen com els treballadors amb més demanda

Categories:

Redacció

L'entorn 'cloud' guanya pes en la indústria TIC
L'entorn 'cloud' guanya pes en la indústria TIC | CC0

El nombre d’ofertes de feina al sector TIC ja representa gairebé una quarta part de les places que es publiquen al mercat laboral. Així ho mostra la consultora Setesca a través de la seva sectorial de Talent, qui a través de l’estudi Salaris estimats perfils IT 2022 situa en un 7% l’augment de sou registrat en l’àmbit durant el 2021.

Les àrees que han guanyat interès són les de seguretat, desenvolupament i entorn al núvol. El perfil amb un increment més destacat del salari és el de cloud architec amb un 20%, que s’encarrega d’administar les estructures al núvol i de la gestió de servidors, plataformes, solucions d’emmagatzematge, connectivitat i programari. El segueixen les posicions de tech lead, software architect, scrum master i data analyst.

Tot i que l’entorn cloud guanya pes de mica en mica, rere les posicions directives, els professionals més ben pagats són el d’application manager –entre 80.000 i 100.000 euros-, chief information security office (CISO) -70.000 i 90.000 euros- i consultor ERP -entre 58.000 i 63.000 euros-.

Les nòmines del sector TIC, segons assenyala l’informe, són les que reflexen més habitualment retribucions no salarials. En aquest sentit, el més comú és l’assegurança de vida (50%). El 30% dels treballadors també compta amb tiquets restaurant, mentre que un 25% i un 20% disposa de menjar sa al lloc de treball i una assegurança de salut i formació, respectivament. A més a més, els càrrecs directius disposen de cotxe en un 13% dels casos.

Etiquetes