QEV Technologies es postula com a candidata per reindustrializar els terrenys de Nissan

La companyia vol encapçalar un ‘hub’ de descarbonització juntament amb les sueques Inzile i Volta Trucks

Categories:

ACN

QEV Technologies es planteja produir en cadena un vehicle elèctric petit
QEV Technologies es planteja produir en cadena un vehicle elèctric petit | ACN

QEV Technologies s'ha postulat com a candidata per reindustrialitzar els terrenys de les plantes que Nissan tancarà a finals d'any en un comunicat on diu que vol encapçalar un hub de descarbonització juntament amb les sueques Inzile i Volta Trucks. QEV Technologies es planteja produir en cadena un vehicle elèctric petit, establir una línia per fabricar "plataformes de tracció elèctrica alimentades amb piles d'hidrògen per camions, autobusos i autocars", així com "plataformes per autobusos elèctrics urbans i interurbans" que actualment fabrica a la Xina. Per últim, també estudia fabricar una "nova marca de furgonetes elèctriques" pel repartiment d'última milla "en col·laboració amb una marca asiàtica", que no ha concretat.

Juntament amb la consultoria Improva, l'empresa amb seu a Montmeló ha presentat el projecte davant la comissió de reindustrialització, que va fixar fins al 31 de març el termini per presentar propostes. La mesa -formada per Nissan, la Generalitat, el govern espanyol i els sindicats- va informar la setmana passada que hi havia 13 empreses candidates i 17 projectes per ocupar les plantes.

El consorci, que es presenta sota el nom de D-Hub, vol ser un centre de fabricació "multimarca" i amb diferents tipus de vehicles "basat en l'economia col·laborativa", segons detalla QEV Technologies. De moment, contempla la integració de 10 projectes industrials i oferirà la possibilitat que altres empreses puguin adherir-se.

L'empresa vallesana està integrada per professionals i especialistes del món de l'enginyeria, l'automobilisme i la competició, ja que un dels àmbits d'activitat són els campionats internacionals de carreres elèctriques. Altres branques d'actuació són el desenvolupament integral d'esportius elèctrics en col·laboració amb la històrica marca Hispano Suiza així com la generació de busos elèctrics.

Volta Trucks va confirmar l'interès per instal·lar-se a les plantes de Nissan per fabricar-hi un camió elèctric la setmana passada. La firma, especialitzada en els vehicles comercials, analitza aquests centres al costat d'altres instal·lacions al Regne Unit i Europa.

El també fabricant de vehicles suec Inzile va ser el primer a assegurar a mitjans de febrer que estava estudiant produir als terrenys que l'automobilística japonesa deixarà buits per portar-hi la producció de la seva furgoneta Pro4.