La catalana Factorial aconsegueix una inversió de 67 MEUR als Estats Units

La ‘start-up’ ha dissenyat un programari que automatitza les gestions de recursos humans de les empreses

Redacció

La 'start-up' va néixer el 2016 i actualment té una plantilla de més de 250 persones
La 'start-up' va néixer el 2016 i actualment té una plantilla de més de 250 persones | Cedida

L’empresa catalana Factorial, especialitzada en el desenvolupament de solucions tecnològiques per a la gestió de recursos humans, ha anunciat el tancament d’una ronda de finançament de Sèrie B de 80 milions de dòlars (67,4 milions d’euros) liderada per Tiger Global Management, firma estatunidenca coneguda per ser una de les primeres inversores en empreses com Facebook, Spotify o Xiaomi. Aquesta és la segona ronda d’inversió que la companyia amb seu a Barcelona tanca amb èxit, després que aquest gener aconseguís 16 milions de dòlars (13,5 milions d’euros) amb una Sèrie A encapçalada per CRV.

La start-up va néixer el 2016 amb l’objectiu d’oferir un software que cobrís totes les necessitats del personal de recursos humans, des de la gestió de les vacances i les baixes laborals fins al control horari, les nòmines dels treballadors o els documents del personal. L’aplicació també està pensada per controlar els horaris i els torns de plantilles àmplies, i és capaç de proporcionar informes personalitzats amb les dades de l’empresa. Segons indiquen els seus impulsors a El Confidencial, avui dia compten amb més de 75.000 usuaris actius repartits entre 65 països, dels quals “uns milers” són de pagament.

L’empresa ha passat d’ocupar 39 persones el 2019 a tenir un total de 253 treballadors actualment, a més a més d’haver obert una nova oficina a Ciutat de Mèxic. Amb els fons aconseguits, Factorial té previst duplicar aquesta plantilla amb nous dissenyadors de producte, enginyers i personal de màrqueting, així com obrir noves seus al Brasil i als Estats Units.