Dynamic Cargo, el tricicle elèctric que vol competir amb patinets i bicicletes

BMW presenta un model conceptual de vehicle de tres rodes pensat per potenciar el transport de càrregues i l’estabilitat de conducció

Categories:

Redacció

Després dels patinets i les bicicletes, arriba el tricicle elèctric
Després dels patinets i les bicicletes, arriba el tricicle elèctric | Cedida

La mobilitat urbana personal segueix evolucionant pel camí de les energies renovables. Si primer vam rebre les bicicletes elèctriques i més endavant van popularitzar-se els patinets, ara BMW ha presentat un primer model conceptual de patinet elèctric, un vehicle amb tres rodes que incorpora una superfície a la part posterior per transportar càrregues. La corporació alemanya ha batejat el dispositiu amb el nom de Dynamic Cargo i l’ha presentat juntament amb el Clever Commute, una nova iteració de patinet elèctric plegable.

La proposta de BMW neix com una alternativa per aquelles persones que vulguin desplaçar-se amb bicicleta, però necessitin portar càrregues de manera habitual. És per això que el Dynamic Cargo incorpora un petit carretó sostingut entre les dues rodes posteriors de la màquina, les quals aporten un extra d’estabilitat al vehicle. La part davantera està connectada amb un eix pivotant que permet que l’usuari la pugui inclinar de manera independent per sentir una sensació de conducció similar a la dels vehicles a dues rodes.

“El nostre objectiu era desenvolupar un concepte que conservés l'agilitat i la sensació de conducció d'una bicicleta normal, alhora que agregava opcions de transport innovadores i segures", explica el director de conceptes de vehicle del Grup BMW, Jochen Karg. La intenció de l’empresa és poder incorporar-hi diversos accessoris modulars per tal d’augmentar o protegir la càrrega que es transporti, poder cobrir-la de la pluja o fins i tot muntar-hi un seient per a infants.

El disseny modular del Dynamic Cargo permetrà incorporar accessoris per transportar infants o protegir la càrrega
El disseny modular del Dynamic Cargo permetrà incorporar accessoris per transportar infants o protegir la càrrega | Foto: Cedida

Per la seva banda, el Clever Commute aposta per un model més estàndard de patinet elèctric que busca diferenciar-se per les seves capacitats plegables. BMW vol garantir l’estabilitat de conducció que tenen les propostes amb una estructura més robusta, però sense perdre la flexibilitat de transport dels models més lleugers. Per aconseguir-ho, la companyia ha ideat un mecanisme que escurça la distància entre els eixos, la qual cosa facilita la seva mobilitat un cop plegat, fins i tot en espais estrets com unes escales mecàniques o el transport públic.

Tant el tricicle com el patinet plegable funcionen a través de bateries elèctriques extraïbles, la qual cosa facilita enormement la seva recàrrega energètica. Ambdues propostes es troben, ara per ara, en una fase conceptual, i BMW no preveu fabricar-los personalment, però la companyia assegura que ja ha tingut converses amb diversos llicenciataris per dur a terme la seva producció.