Apple posa a prova les seves ulleres de realitat augmentada

El dispositiu supera la fase de prototipatge i comença la fabricació per fer els primers tests

Redacció

Apple posa a prova les seves ulleres de realitat augmentada
Apple posa a prova les seves ulleres de realitat augmentada | Gerd Altmann / Pixabay

Apple ja treballa en el que podrien ser les ulleres de realitat augmentada que han de revolucionar el mercat. Tot i que la companyia encara no ha emès cap comunicat oficial, The Information ha avançat que la companyia nord-americana es troba en plena fase de desenvolupament d’unes lents especials semitransparents. El disseny del dispositiu, segons informa el digital, ja ha estat tancat i s’ha fet un primer prototip, pel que ara els enginyers estarien creant productes de prova.

La fabricació de les ulleres és un procés rigurós. S’han de confeccionar en uns espais anomenades “sales netes”, sense pols que pugui provocar cap mena d’imperfecció en les lents. Estarien confeccionades amb diverses capes i materials sinètics extremadament sensibles, fet que dificulta la seva composició.

La creació del dispositiu està en mans d’Apple i Foxccon, a les instal·lacions del segon al sud-est de la Xina. Aquest mateix partner és l’encarregat de fabricar els iPads des del 2018, mateix any en què el gegant mòbil va adquirir Akonia Holographics, especialitzada en cristall líquid per a pantalles de silici.

Encara no ha trascendit cap informació sobre l’arribada al mercat de les ulleres, malgrat que diverses filtracions apunten cap a la sortida de la primera solució amb realitat augmentada d’Apple pel 2023.