Neix WeLab, un nou centre d’excel·lència biomèdica i farmcèutica

El centre d’investigació sorgeix a partir de la col·laboració d’Esteve i Leitat per impulsar la recerca

Categories:

Redacció

WeLab sorgeix de l'acord entre Esteve i Leitat per impulsar la recerca biomèdica
WeLab sorgeix de l'acord entre Esteve i Leitat per impulsar la recerca biomèdica | Leitat

La farmacèutica Esteve i el centre de recerca Leitat han tancat un acord per a la creació de WeLab, una bioincubadora, una acceleradora empresarial i un centre d’excel·lència biomèdica a l’Estat espanyol. La infraestructura s’instal·larà al Parc Científic de Barcelona (PCB), en els laboratoris fins ara ocupats per la companyia.

La creació de WeLab permetrà la transferència de l’equip d’experts d’Esteve en el descobriment d’entitats moleculars per ampliar el dossier d’R+D i ampliar la xarxa de contactes per difondre la innovació i tecnologia a traves de Leitat. Per la seva banda, el centre de recerca tindrà l’oportuniat de reforçar el posicionament internacional en el camp de la recerca i la innovació en biomedicina i farmàcia, segons expliquen ambdues parts en un comunicat.

Segons la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, aquest acord suposa “un gran pas endavant per enfortir l’R+D en l’àmbit de la industria farmacèutica i la biomedicina a Catalunya”. “L’enfortiment del sistema català de transferència tecnològica és una prioritat”, ha afegit.