Nintendo presenta una nova versió de Switch amb pantalla OLED

La consola, que sortirà a l’octubre, duplica l’espai de memòria interna i incorpora un port Ethernet al ‘dock’

Categories:

Redacció

La Nintendo Switch OLED manté gairebé els mateixos components tècnics que l'original, però incorpora canvis en la pantalla, la memòria interna i el 'dock'
La Nintendo Switch OLED manté gairebé els mateixos components tècnics que l'original, però incorpora canvis en la pantalla, la memòria interna i el 'dock' | Nintendo

Nintendo Switch OLED és la nova revisió de la consola insígnia de Nintendo. La versió actualitzada de la màquina híbrida destaca per la incorporació d’una pantalla OLED de set polzades, que substitueix l’actual pantalla LCD de 6,2 polzades. El dispositiu també inclou un redisseny de la palanca posterior per mantenir la consola estable sobre superfícies, que ara ocuparà tota l’amplada de la màquina. El nou producte de l’empresa japonesa es llançarà mundialment el 8 d’octubre de 2021 a un preu de 349,99 euros, 20 euros més que la consola original.

Aquesta revisió no introdueix canvis importants en els components tècnics de la consola, atès que el processador, la memòria RAM i la bateria es mantenen iguals, així com els comandaments Joy-Con. Això implica que la Nintendo Switch OLED oferirà el mateix rendiment que la seva antecessora, és a dir, una resolució Full HD 1080p en mode televisió i HD 720p en mode portàtil. El que sí que s’expandeix és la memòria interna, que passa dels 32 GB als 64 GB. Així mateix, el dock de la consola (la base sobre la qual es connecta per tal de jugar des de la televisió) es renova amb un nou port Ethernet que permetrà jugar en línia amb connexió per cable, una capacitat no disponible per defecte en la versió actual.

La compatibilitat de la Nintendo Switch OLED amb l’actual versió de la consola híbrida serà total pel que respecta als comandaments i al dock. Això vol dir que podrem utilitzar els Joy-Con i la base de càrrega de la nova màquina en les versions actuals, i viceversa. De la mateixa manera, tots els videojocs disponibles actualment per a Nintendo Switch seran compatibles amb la versió renovada, i no es preveu que els pròxims llançaments ho facin de manera exclusiva per a la versió OLED. Un d’ells serà Metroid Dread, videojoc anunciat per Nintendo al darrer E3 i que es llançarà el mateix dia que la nova consola.