MWC 2021: cap contacte físic

Les administracions i la GSMA ratifiquen l’acord d’allargar el contracte de la fira de telefonia mòbil fins al 2024

Categories:

ACN

El MWC va cancel·lar l'edició del 2020 a causa de la covid-19
El MWC va cancel·lar l'edició del 2020 a causa de la covid-19 | Arxiu

L'organitzadora del Mobile World Congress preveu canvis en totes les etapes del congrés per assegurar que l'edició del 2021 compleix els requisits de seguretat i higiene. "El nostre objectiu és tenir un MWC sense contacte físic", ha assegurat Mats Granryd, director general de GSMA en l'acte de ratificació del pacte perquè l'esdeveniment es faci a Barcelona almenys fins al 2024.

Segons ha dit Granryd, la fira del 2021 inclourà ajustaments per assegurar la seguretat dels assistents en totes les etapes: l'arribada a l'aeroport, el registre en línia, l'entrada "sense contacte", canvis en les rutes de trànsit dins del congrés i modificacions en els espais per assegurar la distància física. "Els nostres equips estan treballant junts per aconseguir-ho", ha afirmat el director general de GSMA, que ha dit que espera que el congrés pugui ser "part" de la recuperació econòmica després de la pandèmia.

En la roda de premsa conjunta, el govern espanyol, la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona han reafirmat l'aposta per l'esdeveniment tecnològic. Tots han coincidit a recordar la cancel·lació de l'edició d'enguany com una decisió "molt difícil" però "encertada" i s'han conjurat per preparar conjuntament el congrés de l'any vinent.

El MWC també és recuperació econòmica

El conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, ha assegurat que el congrés serà "clau" en la recuperació econòmica de Catalunya després de la pandèmia de la covid-19. A més a més, ha reiterat la importància del "nou model de congrés" que permetrà tenir "més assistents que mai" gràcies a la connexió telemàtica.

L'ampliació del contracte fins al 2024 és "una excel·lent notícia" per a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que ha reclamat al govern espanyol que "no oblidi les ciutats" tot recordant que el MWC se celebra a l'Estat espanyol gràcies a l'ecosistema tecnològic que hi ha a Barcelona. A més, l'alcaldessa també ha demanat a Puigneró que "vetlli" perquè els centres de recerca de la ciutat rebin els Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER).