Google Search Console Insights, el secret per elaborar el millor contingut a internet

El gegant tecnològic llança una nova eina que ajuda els propietaris de webs i creadors de continguts a comprovar l’interès de l’usuari respecte de la informació que publica a la xarxa

Categories:

Gemma Fontané

Google llança Google Search Console Insights per ajudar a identificar el millor contingut per al web
Google llança Google Search Console Insights per ajudar a identificar el millor contingut per al web | Myriam Jessier / Unsplash

Google ha llançat Google Search Console Insights per ajudar els propietaris d'una web, editors i creadors a conèixer com els usuaris descobreixen el seu contingut en línia. L’objectiu de la nova eina és oferir informació detallada sobre els elements d’una pàgina que més interessa a l’audiència i donar un cop de mà als propietaris a disenyar estràties òptimes i efectives per incrementar el trànsit i la qualitat del lloc.

L'informe que ofereix Search Console Insights, que encara està en format beta, extreu dades de Google Analytics -creada per conèixer el tipus d'usuaris d'una web i com es comporten- i de Google Search Console –pensada per conèixer problemes tècnics que apareixen en el teu lloc web.

Com em pot ajudar?

Google Search Console Insights ofereix informació d'interès que a dissenyar o reenfocar l'estratègia de continguts de la nostra pàgina web. D'una banda, la nova eina del gegant digital proporciona una visió general dels resultats del material penjat al web, de manera que podem saber quins dies o èpoques de l'any un contingut interessa més que un altre.


Així com quin del contingut que hi ha en un lloc té més èxit, és més popular i és tendència, entre altres dades d'interès.

Font: https://gemmafontane.com


També informa de les paraules que tenen més èxit en el buscador. És a dir, aquells termes que els usuaris han buscat abans de fer clic a la nostra web i indica en quina posició estan situades en l'índex de Google. Uns paràmetres que poden ajudar dins una estratègia SEO a decidir quines pàgines pot convenir optimitzar.

Font: https://deesparto.shop/

També mostra a través de quin canal obtenim aquestes visites, ja sigui anuncis, altres webs, el mateix Google o xarxes socials, entre altres.

Finalment, l'eina també ofereix informació sobre quins són els enllaços d'altres pàgines webs a través dels quals s'obtenen visites, així com indica com els usuaris descobreixen el contingut a través de xarxes socials.

És cert que molts d'aquests paràmetres ja els podíem obtenir avui dia a través de Search Console o Google Analytics. Tanmateix, aquesta nova eina ofereix als usuaris una visualització de les dades més fàcil, comprensible, ordenada i ben agrupada. Un altre valor afegit és que està enfocada i centrada només en el contingut.