Barcelona reactiva el 22@ com a motor econòmic i tecnològic

L’Ajuntament marca com a prioritat fomentar l’arribada d’empreses i preveu la creació de 60.000 llocs de treball

Categories:

RedaccióACN

El pla inicial del 22@ es va dissenyar el 2000
El pla inicial del 22@ es va dissenyar el 2000 | Agències

L’Ajuntament de Barcelona ha anunciat la reactivació de la dinamització del districte del 22@ per culminar el procés iniciat fa 20 anys, després d’arribar a un acord del govern amb ERC. El consistori s’ha marcat com a prioritat la generació de llocs de treball i la reactivació de l’economia.

L’acord preveu un plantejament urbanístic de tota la zona que permetrà agilitzar els tràmits per activar els 980.000 m2 per a activitat econòmica, un total de 41 illes que representen el 21% del districte tecnològic i que es troben encara pendents de desenvolupar. Es calcula que la creació d’empreses generarà 60.000 llocs de treball.

La mesura, ha argumenat el primer tinent d'alcalde, Jaume Collboni, permetrà reforçar el districte com a “motor tecnològic, digital i de coneixement” que dinamitzi el territori. S’ha mostrat convençut del potencial de la zona i ha destacat que el tecnològic “l’únic sector que està creant ocupació neta”.

Model mixt

Un altre dels objectius de la reactivació del pla urbanístic és incrementar el nombre d’habitatges assequibles. La proposta inicial del 2000 contemplava un potencial de 5.200 llars, una xifra que s’ha doblat fins arribar pràcticament a 10.000 amb l’edificació de pisos més alts.

La proposta pretén convertir el 22@, ha detallat l’alcaldessa, Ada Colau, en un districte amb “model mixt”: que s’hi visqui i s’hi treballi.

Tots els canvis acordats seran possibles amb una Modificació de Pla General Metropolità (MPGM) que doni compliment al pacte. El primer pas serà al ple de juliol, quan el govern presentarà una mesura de govern. La idea és fer l'aprovació inicial de la modificació al setembre.