L’Hospitalet prepara un pla de 30 MEUR per combatre la bretxa digital

L’Hospitalet 6.0 és un dels set projectes presentats als fons Next Generation per l’ajuntament i instal·larà la seva seu d’operacions al mercat de La Florida

Categories:

RedaccióACN

L'Hospitalet de Llobregat ja ha posat en marxa un pla de formació en capacitats digitals per a joves
L'Hospitalet de Llobregat ja ha posat en marxa un pla de formació en capacitats digitals per a joves | Àlex Recolons (ACN)

L’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat ha presentat l’Hospitalet 6.0, un pla d’actuació amb un pressupost de 30 milions d’euros que té l’objectiu de digitalitzar la ciutat per reduir la bretxa digital als seus barris. La iniciativa, que compta amb el suport del Ministeri d'Indústria i la Mobile World Capital, és un dels set grans projectes que el consistori ha presentat als fons europeus Next Generations per impulsar la recuperació econòmica de la ciutat, que opten a un total de 740 milions d’euros i permetrien generar més de 15.000 llocs de treball en els pròxims anys.

"És important que els joves estiguin formats i capacitats en els temes digitals perquè segur que els serà necessari per tenir oportunitats laborals", ha indicat l’alcaldessa de la ciutat, Núria Marín, qui considera que L’Hospitalet 6.0 ha de ser "una palanca de canvi i transformació" per no perdre oportunitats. El projecte tindrà la seu al mercat de La Florida, una localització que el consistori considera “estratègica” per la seva proximitat al campus universitari i la seva connexió amb el districte econòmic i el clúster biomèdic. La intenció és instal·lar-hi un “gran laboratori d’innovació” on conviuran totes les accions destinades a reduir la bretxa digital.

L'alcaldessa ha reconegut que la "velocitat" d'execució del projecte dependrà de si obtenen finançament europeu, però ha deixat clar que en cas que no es pogués accedir als fons Next Generation, la ciutat treballarà per buscar noves vies de finançament que li permetin tirar-lo endavant. Amb tot, Marín ha assenyalat que en la línia del projecte ja està en marxa un pla de formació en capacitats digitals per a uns 400 joves que compta amb el suport del Ministeri d'Indústria, que hi invertirà 800.000 euros.