Apòsit intel·ligent per detectar i monitorar infeccions

El Grup Hartmann i Eurecat

Categories:

Redacció

Hartmann i Eurecat col·laboren amb una unió dels coneixements de cadascun
Hartmann i Eurecat col·laboren amb una unió dels coneixements de cadascun | Hartmann

El Grup Hartmann i el centre tecnològic Eurecat han ideat un nou apòsit intel·ligent per monitorar ferides de la pell a partir de biotintes que fan possible la detectar colorimètrica d’infeccions bacterianes. El projecte, denominat K-BacTrack, ha estat finançat pel Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI) dins de la línia PID.

El principal repte tecnològic del projecte ha consistit a obtenir un sistema sensor biocompatible, en un suport sòlid i reactiu a proteïnes per indicació colorimètrica, estable en el temps i en les condicions d’ús en pell. En aquest sentit, el director de la Unitat d’Impressió Funcional i Dispositius Encastats d’Eurecat, Paul Lacharmoise, remarca que la disrupció es troba en “ dur a terme la integració d’un sistema sensòric en un apòsit, que permeti monitorar, en temps real, l’estat de la ferida, mitjançant la simple visualització de la coloració que presenta”.

Aquest control constant de la ferida, especifica el director de Desenvolupament del Grup Hartmann., Fernando González, “permetrà minimitzar el temps de detecció i de teràpia”, el que contribuirà “a la reducció dels costos dels serveis clínics” vinculats al tractament.

Producció a gran escala

La innovació es basa en el coneixement d’Eurecat en nous materials i en el desenvolupament de processos adequats per fer possible la producció dels apòsits intel·ligents a gran escala.

Des del punt de vista tecnològic, les unitats d’Impressió Funcional i Dispositius Encastats i de Biotecnologia d’Eurecat estan treballant en els estudis enfocats a dilucidar els efectes de la biosenyalització bacteriana colorimètrica visual en un apòsit de pell i a validar el sistema biosensor.