Impulsen un clúster de salut digital al Bages

El PECT BAGESS està per l’Ajuntament de Manresa i té un pressupost de 2,7 MEUR

Categories:

Redacció

L'Ajuntament de Manresa i Eurecat són dues de les set entitats sòcies del PECT BAGESS
L'Ajuntament de Manresa i Eurecat són dues de les set entitats sòcies del PECT BAGESS | Eurecat

Una aliança de set entitats bagenques, liderades per l’Ajuntament de Manresa, han presentat el Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) BAGESS (acrònim de Big data, Analytics, Gestió i Estratègia en Salut i Social), un clúster comarcal de salut digital que compta amb un pressupost de 2,7 milions d’euros. La voluntat de la iniciativa és crear un ecosistema dinàmic capaç de generar un nou model d’atenció en salut i social més eficient que sigui exportable a altres territoris.

El PECT BAGESS té un doble objectiu: millorar la inclusió social i la qualitat de vida de les persones amb dependència i malalties cròniques i impulsar una transformació econòmica del sector de la salut del Bages, tant a escala pública com privada. Aquest canvi passa per un augment de la sostenibilitat, resiliència i competitivitat de la sanitat, així com la capacitat de generar una ocupació de qualitat. Amb aquesta idea en ment, el projecte consta de set línies d’actuació basades en la creació d’eines tecnològiques i de nous models d’assistència que preveuen el 2022 com a data de finalització, tot i que algunes d’elles ja s’executen des de 2019.

El PECT BAGESS té un pressupost de 2,7 MEUR i està compost per set línies d'actuació basades en la creació d'eines tecnològiques i de nous models d'assistència

Una de les entitats sòcies de la iniciativa és Eurecat, qui té la triple missió de “desplegar i validar un model i una solució d’atenció integrada, basats en medicina personalitzada i de precisió; desenvolupar tecnologia i estratègies d’hàbits saludables i nutrició personalitzada, i la posada en pràctica d’eines de vigilància tecnològica per a la innovació aplicada a l’ecosistema”, segons explica el director de Digital Health d’Eurecat, Felip Miralles.

La iniciativa ha estat una de les 19 propostes aprovades pel programa de Projectes d’Especialització i Competitivitat Territorial de la Generalitat, finançats pel fons europeu FEDER. El PECT BAGESS, que va ser presentat a la convocatòria a finals de novembre de 2019 per l’Ajuntament de Manresa, ha obtingut la cinquena millor puntuació i afegirà una subvenció de gairebé 1,4 milions d’euros al pressupost original de 2,7 milions del projecte.

Etiquetes