Microsoft enterra Internet Explorer

El navegador serà substituït per Edge i cessarà els seus serveis el juny de 2022, amb una fase de transició que començarà el pròxim 17 d’agost

Categories:

Redacció

Internet Explorer serà retirat de Windows 10 el 16 de juny de 2022 i Microsoft Edge n'assumirà el relleu
Internet Explorer serà retirat de Windows 10 el 16 de juny de 2022 i Microsoft Edge n'assumirà el relleu | MetaData

Adeu a 26 anys d’història de la xarxa. Microsoft ha anunciat que el 16 de juny de 2022 retirarà Internet Explorer de tots els dispositius amb Windows 10 amb la intenció d’establir Microsoft Edge com el seu navegador d’internet únic i principal. La transició començarà el pròxim 17 d’agost, data en què la versió més recent d’Explorer deixarà de rebre suport per part de Microsoft 365, el paquet d’eines d’ofimàtiques de la companyia, juntament amb altres aplicacions.

Internet Explorer va publicar la seva primera versió el 1995 com un complement del paquet de millores Microsoft Plus! per a Windows 95, i des d’aleshores ha llançat fins a 11 versions principals, la darrera publicada el 2013 per a Windows 8.1. Microsoft Edge ja va néixer el 2015 com a successor natural d’Explorer, prenent el paper de navegador web principal per als usuaris dels sistemes operatius de Windows, però fins ara s’havia mantingut el servei original per tal d’assegurar l’accés a llocs webs antics.

Més compatibilitat, productivitat i seguretat

Des de Microsoft citen tres raons principals per executar aquest moviment. En primer lloc mencionen la compatibilitat millorada d’Edge, atès que el navegador està dissenyat sobre el projecte Chromium, tecnologia sobre la qual es basen la majoria de navegadors actuals, però també inclou l’IE Mode, una modalitat que interpreta els mecanismes d’Explorer per tal de reproduir amb fidelitat pàgines antigues. “Amb Microsoft Edge, proporcionem un camí cap al futur de la web mentre encara respectem el seu passat. El canvi era necessari, però no volíem deixar enrere llocs web i aplicacions fiables i que encara funcionen”, apunta el partner group program manager de Microsoft Edge, Sean Lyndersay.

Microsoft Edge està construït sobre un motor dual que implementa l'IE Mode, una modalitat que permet reproduir amb fidelitat pàgines antigues

L’optimització de la productivitat és el segon motiu del tancament d’Internet Explorer. L’empresa torna a fer menció al motor dual d’Edge com una característica vital per convertir-lo en un navegador global, capaç de reproduir qualsevol tipus de pàgina i evitar el fet d’haver d’utilitzar diferents aplicacions en funció del portal web. En aquest sentit, Lyndersay ressalta l’ús de les sleeping tabs de Microsoft Edge, una característica que “dorm” les pestanyes obertes en inactivitat durant més de dues hores per tal d’estalviar recursos en memòria i CPU.

Finalment, la darrera raó que justifica la migració cap a Edge és la seguretat en les cerques per internet. D’acord amb un informe elaborat per NSS Labs durant el segon trimestre de 2020, Microsoft Edge és el navegador que més protecció assegura en atacs de phishing, capaç de bloquejar fins al 95,5% dels testos realitzats, una xifra que supera el 86,9% de Google Chrome, el 85,9% de Mozilla Firefox i el 79,2% d’Opera. La mateixa entitat va analitzar la protecció contra malwares en el mateix període de temps i els mateixos navegadors, i Edge torna a liderar la classificació amb el bloqueig del 98,5% dels testos.