Amazon obre tres noves estacions logístiques a Barcelona

Els nous equipaments entraran en funcionament a l’octubre i generaran més de 270 llocs de treball

Categories:

Redacció

El 2019, les més de 2.000 pimes catalanes que venen productes a Amazon van exportar per valor de més de 100 milions d'euros
El 2019, les més de 2.000 pimes catalanes que venen productes a Amazon van exportar per valor de més de 100 milions d'euros | Cedida

Amazon ha anunciat l’obertura de tres noves estacions logístiques a la província de Barcelona amb la intenció de retallar els temps d’entrega de les seves comandes al territori. Les instal·lacions s’ubicaran a Montcada i Reixac, Mollet del Vallès i a la ciutat comtal, i es preveu que generin més de 270 llocs de treball fixos. Aquests equipaments, que començaran a funcionar a l’octubre, se sumen a les tres estacions ja operatives de la companyia, establertes a la Zona Franca, Rubí i Martorelles, i a la nova estació que es construirà a Tarragona, anunciada la setmana passada.

Les estacions logístiques són els equipaments utilitzats per l’empresa dirigida per Jeff Bezos en el darrer tram de les entregues de les seves comandes. Són els espais on s’envien els productes des dels diferents centres logístics d’Amazon i als quals acudeixen les empreses de transportistes per entregar-los. L’increment d’aquest tipus d’instal·lacions a Barcelona permetrà “proporcionar una entrega eficient per als clients i crearà centenars d’oportunitats de treball per a professionals amb talent”, segons indica el director d’Amazon Logistics a Espanya, Paolo Patrone. A Catalunya, més de 2.000 pimes venen els seus productes a la plataforma, el 2019 van exportar en conjunt per valor de més de 100 milions d’euros.

Els tres nous centres superen els 10.000 metres quadrats i s’han construït amb materials que assegurin un aïllament i una eficiència energètica òptims. Els edificis comptaran amb panells solars fotovoltaics als sostres que produiran 100 kWp d’electricitat, a més d’utilitzar il·luminació LED i apostar per la llum natural. Les estacions també implementaran carregadors elèctrics per a aquelles empreses de repartiment que utilitzin vehicles elèctrics.

Etiquetes