Microsoft i LinkedIn volen formar els professionals digitals del futur

Les dues companyies llancen una plataforma de continguts gratuïts per dotar de coneixements relacionats amb la tecnologia els professionals

Categories:

Aida Corón

Microsoft i LinkedIn volen formar els professionals digitals del futur
Microsoft i LinkedIn volen formar els professionals digitals del futur | StockSnap / Pixabay

La pandèmia de la covid-19 ha posat en evidència com la tecnologia ha entrat o ho farà en bona part dels sectors de l’economia. Per això, malgrat que l’Estat espanyol és la 13a economia mundial, queda clar que cal fer els deures si es té en compte que ocupa la posició 61a en el rànquing de Digital Skills del World Economic Forum. D’aquí sorgeix la col·laboració entre Microsoft i LinkedIn per llançar una plataforma de continguts, pensada per a persones a l’atur, per formar professionals de diversos àmbits en competències digitals.

Mitjançant les dades recollides per LinkedIn Economic Graph, que ha analitzat les capacitats i habilitats dels usuaris de la xarxa, les necessitats de les empreses i la demanda de perfils, s’ha pogut concloure en quines àrees hi ha més escassetat de treballadors preparats i quines són les que poden oferir més oportunitats laborals. Tal com ha assenyalat en la presentació de la plataforma el director de LinkedIn a Espanya i Portugal, Angel Sáenz, s’han estudiat més d’11 milions d’ofertes de feina, 36.000 habilitats, 50.000 empreses i 690 milions de professionals, entre altres dades.

Amb aquestes dades sobre la taula, Microsoft calcula que en els pròxims cinc anys es crearan 2 milions de nous llocs de treball relacionades amb la tecnologia a Espanya. “No necessàriament sorgiran en empreses TIC”, apunta la directora de Microsoft a Espanya, Pilar López, “l’economia postcovid crearà oportunitats i també augmentarà la bretxa en habilitats digitals, i volem ajudar a obtenir aquest coneixements i les acreditacions”.

Les 10 professions amb més demanda

Cadascuna de les formacions estarà disponible en espanyol, anglès, francès i alemany i es podrà seguir fins a finals del 2020. El termini de presentació als exàmens acaba el març de l’any que ve, els quals, si se superen amb èxit, permeten obtenir una acreditació.

L’estudi de les dades obtenides a la xarxa social de professionales ha identificat 10 perfils amb escassa demanda de professionals i per als quals la plataforma ofereix formació per cobrir la demanda.

“Alguns són perfils tècnics; d’altres, no. Però tots demanen dotar-se d’habilitats tecnològiques”, apunta Sáenz, qui afegeix que la plataforma també enfortirà les soft skills: “Son habilitats que les empreses ja valoren i que en l’entorn digital, encara són més fonamentals”.

Entre els mesos de març i maig, en ple confinament a causa del coronavirus, LinkedIn Learning ha incrementat un 230% les hores de formació fins a sumar més de 266.000. Amb aquesta nova plataforma, s’estima que 25 milions de persones a escala mundial podran millorar les seves capacitats i coneixements.

Borsa de treball

El fet que LinkedIn estigui rere aquesta plataforma, segons Sáenz, dona seguretat als alumnes: “La xarxa és la gran borsa. Tots els perfils que destaquem són posicions demandades, i hem vist amb la pandèmia com perfils especialitzats en certes àrees, si adquireixen coneixements digitals, poden millorar i treballar en remot”.

En aquesta línia, López ha remarcat que Microsoft treballa per ampliar el programa Alumne 4.0 a través del qual, els qui en formen part, “obtenen el compromís de trobar feina a l’ecosistema de la companyia”. “Molts dels graduats no ho són en carreres tècniques, però amb un pla d’estudis de tres mesos, es converteixen en treballadors de companyies tecnològiques”, afegeix. L’objectiu que s’ha marcat la multinacional és estendre la proposta a la formació professional i estudiar la possibilitat d’aplicar aquestes sinergies amb les universitats i el món laboral perquè els estudiants de les píndoles formatives gratuïtes puguin beneficiar-se.