La millor ‘start-up’ educativa d’Europa es troba a Barcelona

Notebloc ha estat guardonada amb el premi ‘Best in the Class’ per l’acceleradora Impact EdTech

Redacció

Notebloc Scanner permet escanejar i digitalitzar els documents escrits a mà i convertir-los fàcilment a PDF
Notebloc Scanner permet escanejar i digitalitzar els documents escrits a mà i convertir-los fàcilment a PDF | Cedida

La start-up barcelonina Notebloc, dedicada al desenvolupament de l’app homònima d’escaneig i digitalització de documents, ha estat seleccionada per l’acceleradora d’empreses Impact EdTech com a millor empresa emergent europea en l’àmbit de l’educació. La companyia catalana ha estat premiada després de completar el programa d’acceleració Remote Schooling de la incubadora, i comparteix el guardó amb Elias Robot, que ha desenvolupat un dispositiu per potenciar l’aprenentatge de llengües, i key2enable, centrada en la tecnologia assistencial per a persones amb discapacitats motores i intel·lectuals.

El programa Remote Schooling ha estat finançat pel programa Horizon 2020 de la Comissió Europea, i tenia com a objectiu desenvolupar solucions a problemes que mestres i alumnes podien trobar-se en l’ensenyament virtual a conseqüència de la pandèmia de la covid-19. L’edició d’enguany ha ofert a les 10 iniciatives seleccionades un programa d’acceleració i mentoratge de cinc mesos, a més d’un bootcamp de tres dies, entrenament en activitats comercials i finançament econòmic. Les tres start-ups seleccionades amb el premi Best in the Class han rebut una inversió addicional de 110.000 euros, i els seus projectes es posaran a disposició de tots els ministeris d’educació europeus a través de la xarxa educativa European Schoolnet.

En ser seleccionat com a millor projecte del programa, Notebloc ha rebut un finançament addicional de 110.000 i serà promocionat entre tots els ministeris d'educació europeus

Les responsables de Notebloc Scanner van decidir presentar la seva aplicació al programa impulsat per Impact EdTech després de localitzar un increment considerable en el nombre de descàrregues en el moment en què va començar el confinament per la pandèmia, el març de 2020. “Des de Notebloc teníem un producte que, si en situacions normals ja era àmpliament utilitzat per la comunitat educativa, en situació de pandèmia el seu ús es multiplicava”, explica la cofundadora de l’empresa, Maria Trullàs. La participació a Remote Schooling ha permès poder pilotar el seu projecte en tres escoles de tres països diferents i ha aportat un finançament econòmic suficient per encarar amb optimisme els objectius de futur de la start-upbarcelonina.

Notebloc va néixer el 2013 amb la idea de revolucionar el sector de l’educació i la papereria a través de la tecnologia d’escaneig. A més de l’aplicació Notebloc Scanner, que ja acumula és de set milions de descàrregues en les diferents plataformes on té presència, la start-up també produeix una línia de fulls i llibretes de quadrícula invertida, que permeten una major llegibilitat i són compatibles amb l’aplicació de digitalització de documents.