Un ciberatac a Glovo filtra les dades dels seus usuaris

L’empresa ha bloquejat l’accés del ‘hacker’ i assegura que no ha tingut accés a la informació bancària dels clients

Categories:

RedaccióACN

El 'hacker' pretenia vendre l'accés als comptes de clients i missatgers, però Glovo ja ha bloquejat el seu accés al sistema
El 'hacker' pretenia vendre l'accés als comptes de clients i missatgers, però Glovo ja ha bloquejat el seu accés al sistema | Glovo

Glovo va ser víctima la setmana passada d’un ciberatac a una de les seves bases de dades que va comportar la filtració de dades dels clients de la plataforma, segons ha avançat Forbes. El hacker va accedir al sistema de la start-up catalana a través d’una interfície del panell d’administració que ja no s’utilitzava i, d’acord amb les informacions de la revista nord-americana, estava venent l’accés a comptes de consumidors i missatgers de Glovo.

"Tan aviat com ho vam saber, vam prendre mesures de manera immediata, bloquejant l'accés del tercer no autoritzat i implementant mesures addicionals per protegir la nostra plataforma", ha declarat Glovo en un comunicat, que va actuar contra l’atac el 29 d’abril. L’empresa assegura que el cibercriminal no ha tingut accés a la informació de les targetes de crèdit dels clients, ja que "Glovo no guarda ni emmagatzema aquesta informació". La start-up catalana segueix investigant els fets, i ha facilitat totes les dades recaptades a l’Agència Espanyola de Protecció de Dades. "Ens prenem molt seriosament la seguretat de les dades”, asseguren des de la plataforma, que ha demanat disculpes per la “preocupació i els inconvenients que això hagi pogut causar".

La incidència va ser localitzada Alex Holden, cap de tecnologia i fundador de Hold Security, companyia especialitzada a rastrejar cibercriminals a través de la xarxa. Holden va identificar una sèrie de captures de pantalla i vídeos que demostraven que el hacker tenia accés als ordinadors de gestió de Glovo, i va enviar la informació a Forbes, on van corroborar l’atac amb una de les víctimes. “Durant la pandèmia, el lliurament d'aliments i medicaments és vital per a molts. Per tant, aquesta violació és significativament pitjor del que hauria estat abans", declara el fundador de Hold Security a la revista nord-americana.