El 40% de les empreses tindrà un comitè de ciberseguretat el 2025

L’automatització industrial situa el CIO en una posició clau per a les empreses

Categories:

Redacció

| CC0

El rol del CIO en les empreses industrials és cada dia més rellevant amb l'increment de la inversió en IT i els processos d'acceleració digital, automatització i robòtica en les empreses industrials. S'espera una inversió de més de 85.000 milions de dòlars en IT en 2021, segons un informe de Gartner. En aquest context, el CIO cobra un nou protagonisme en les empreses, situant-se entre els càrrecs executius més importants.

“El CIO ha passat a ser un pilar clau per a la direcció de planta a causa de la intel·ligència artificial i la integració de sistemes de producció”, assenyala Òscar Íñigo, director del Industry 4.0 Congress. És per això que Advanced Factories acollirà un any més en el seu congrés el CIO’s Summit, una jornada destinada a aquest perfil professional cada vegada més clau en les empreses industrials.

La intel·ligència artificial i la ciberseguretat seran dues de les temàtiques principals que centraran el CIO’s Summit, que tindrà lloc el pròxim 9 de juny. La ciberseguretat s'ha erigit com un dels pilars de qualsevol procés de transformació digital i, segons el mateix informe de Gartner, s'espera que el 40% de les empreses comptin amb un comitè de ciberseguretat en 2025.

Casos d'èxit d'aplicació de la intel·ligència artificial

El segon gran tema central del CIO’s Summit serà la intel·ligència artificial, una tecnologia que s'ha revelat com un dels elements diferenciadors per a aconseguir un augment de la competitivitat en les empreses. Laura Perea, business manager de Procon Systems, explicarà el cas d'èxit de Fluidra, que ha implementat la IA per a monitorar les piscines col·lectives de manera remota.

A més, Arturo López Riquelme, chief business officer d'Integració Sensorial i Robòtica, i Jordi Romero, de Nabla Visió, abordaran l'ús de la IA en el processament d'imatges gràcies a la visió per computador avançada. És el cas d'Integració Sensorial i Robòtica, que utilitza la visió per computador per al control automàtic de la qualitat de peces transparents o reflectores.

Una jornada en la qual els CIO’s de les empreses industrials podran aprofundir en les tecnologies 4.0 que protagonitzaran els pròxims anys per a ajudar-los en la millora de la competitivitat dels seus negocis: IA, IoT, ciberseguretat, Cloud Industrial, Digital Twin, 5G, Big Data, robòtica i automatització industrial. Tot això complementat amb les solucions innovadores que més de 280 signatures expositores com Omron, Bosch-Rexroth, Schneider-Electric, Accenture, Beckhoff, HP, Infaimon, Telefónica, Siemens, Weidmuller, T-Systems, Tecnalia, Logitek, Festo, Universal Robots, Wonderware, Schaeffler, Sicnova, IFM Electronic, Murrelektronik o Eurecat, entre altres, presentaran en Advanced Factories del 8 al 10 de juny.