Tecnologia catalana per evitar trencar el mòbil

L’emprenedor lleidatà Óscar Aranda dissenya un sistema que manté subjecte el terminal al cinturó i permet usar-lo amb el mans lliures

Categories:

Redacció

Harmob permetrà mantenir el mòbil subjecte per evitar robatoris i caigudes
Harmob permetrà mantenir el mòbil subjecte per evitar robatoris i caigudes | Pexels

L’emprenedor de Lleida Óscar Aranda ha dissenyat i patentant una tecnologia que evita el trencament, robatori i pèrdua dels telèfons mòbils. El sistema de protecció consta d’un suport que es fixa al cinturó mitjançant una pinça i que està preparada per aguantar davant les estrebades. També incorpora un mecanisme retràctil amb topall de seguretat i un cable flexible, i està preparat per usar el terminal amb el mans lliures sense necessitat de treure’l de la subjecció.

La idea sorgeix després de patir càncer i tenir sensibilitat a les mans com a conseqüència de la quimioteràpia. Tal com assenyala en un comunicat CEEILleida, que ha assessorat l’emprenedor en tot el procés, aquest problema feia que no pogués aguantar bé amb les mans utensilis diversos com el telèfon. Però el sistema també es presenta com una solució per reduir la pèrdua o robatori de la informació i dades personals que contenen avui dia els mòbils.

Per dissenyar el sistema, aquest emprenedor lleidatà s’ha posat en mans d’un gabinet d’enginyeria que ha donat vida a Harmob en 3D i ja compta, afirma Aranda, amb l’interès d’una “important empresa a escala estatal” per distribuir el producte, que preveu comercialitzar a finals del 2021 amb una botiga en línia pròpia.

Més enllà de l’ús personal, el creador del sistema considera que l’aparell pot ser molt útil en sectors com el de la restauració o la logística, on cada cop més s’agafen comandes que s’introdueixen en els dispositius mòbils. “Amb el sistema Harmob queden subjectats de forma còmoda i segura”, defensa. La previsió és llançat la tecnologia per un preu de 42 euros més IVA.