TikTok organitza xerrades en directe amb escriptors dins la iniciativa #BookTok

La xarxa social reuneix autors i creadors de contingut per celebrar Sant Jordi

Categories:

Redacció

La xarxa social celebra el dia internacional del llibre amb converses en directe a #BookTok
La xarxa social celebra el dia internacional del llibre amb converses en directe a #BookTok | Antonbe / Pixabay

TikTok se suma a les celebracions de la literatura en motiu a Sant Jordi amb #BookTok, una iniciativa popularitzada per la comunitat internacional que ara la plataforma aprofita per organitzar xerrades en directe amb autors de renom i creadors de contingut.

El projecte comença aquest divendres amb una conversa en directe amb Miguel Gane, autor del poemari La piel en los labios, qui explicarà el procés de creació del seu darrer llibre, i seguirà en marxa durant les següents setmanes amb diverses trobades. La periodista i escriptora Esperanza Luque parlarà el pròxim 28 d’abril sobre adaptacions literàries de sèries i pel·lícules, mentre que la creadora de contingut Ángeles Fernández estarà en directe el 15 de maig per debatre sobre feminisme i literatura.

#BookTok neix a mitjan 2020 a la xarxa social com una manera de reivindicar la lectura d’obres clàssiques i contemporànies en un moment en què les generacions més joves estan allunyades dels llibres. L’etiqueta s’ha utilitzat per fer tràilers de llibres, recopilacions d’obres emocionants i altres idees creatives que busquen revitalitzar la lectura. Això ha permès revifar obres com La Canción de Aquiles, novel·la publicada per Madeline Miller el 2011 que, després de viralitzar-se a TikTok sota l’etiqueta en qüestió, està venent segons The New York Times unes 10.000 còpies a la setmana, nou vegades més que quan es va publicar el llibre.