Olympic Virtual Series, la primera competició olímpica dels ‘eSports’

El torneig se celebrarà entre el 13 de maig i el 23 de juny com a prèvia als JJOO de Tokyo 2020

Redacció

Les Olympic Virtual Series seran la primera iteració del COI en els 'eSports', i se celebraran el pròxim 13 de maig
Les Olympic Virtual Series seran la primera iteració del COI en els 'eSports', i se celebraran el pròxim 13 de maig | Cedida

El Comitè Olímpic Internacional (COI) ha anunciat la creació de les Olympic Virtual Series (OVS), la primera competició amb llicència olímpica dedicada als eSports. Fa anys que es valorava la possibilitat d’incloure els esports electrònics als Jocs Olímpics, i aquest nou esdeveniment suposa la primera pedra del camí. El torneig se celebrarà abans dels Jocs Olímpics de Tokyo 2020, entre el 13 de maig i el 23 de juny, i comptarà amb cinc esports virtuals.

Després de negociar amb diferents federacions esportives internacionals i distribuïdores de videojocs, les OVS inclouran, en la seva primera edició, les variants virtuals de cinc esports: la conducció a motor, el ciclisme, el beisbol, el rem i la vela. Per cadascun d’ells, la federació en qüestió ha escollit un videojoc en el qual es durà a terme les competicions, entre els quals destaca Gran Turismo, títol de conducció obra de Polyphony Digital i reconeguda franquícia de PlayStation. El ciclisme serà representat per Zwift, el beisbol per eBaseball Powerful Pro Baseball 2020 i la vela per Virtual Regatta. Pel que respecta al rem, s’ha decidit mantenir un format obert.

El motor, el ciclisme, el beisbol, el rem i la vela són els cinc esports que comptaran amb una versió virtual a les Olympic Virtual Series

Thomas Bach, president del COI, ha afirmat que les Olympic Virtual Series són “una nova i única experiència digital olímpica que té l’objectiu d’augmentar el compromís amb noves audiències en el camp dels esports virtuals”, remarcant el seu “enfocament especial en la joventut”. La nova competició neix dins del marc de l’Agenda Olímpica 2020+5 i l’Estratègia Digital del COI, que ja contemplaven el desenvolupament “d’alternatives esportives físiques i no físiques”. A més a més de les cinc federacions presents en la primera edició, el COI confirma que les federacions de futbol (FIFA), bàsquet (FIBA), tenis (ITF) i taekwondo (WT) també han mostrat interès en el projecte i estudiaran la seva participació en futures edicions.

La intenció dels organitzadors de les OVC és la d’oferir l’esdeveniment en un format que “maximitzi la participació en massa en línia i prioritzi la inclusivitat i la participació”, d’acord amb el comunicat del COI. Els impulsors asseguren que permetran als participants competir des de les seves llars o des d’instal·lacions d’entrenament especialitzades, amb la intenció de “generar expectació en la preparació dels Jocs Olímpics de Tokyo 2020”.