Un Mobile Social Congress híbrid per abordar els impactes postcovid a la indústria electrònica

La fira coincidirà en la seva fase presencial amb la celebració del MWC a Barcelona

Categories:

ACN

El Mobile Social Congress organitza la sisena edició amb un format virtual i híbrid
El Mobile Social Congress organitza la sisena edició amb un format virtual i híbrid | Mobile Social Congress (arxiu)

El Mobile Social Congress (MSC) celebrarà enguany una sisena edició amb un format i continguts adaptats al context de pandèmia. Amb el lema Sense Cobertura - Impactes post-covid a la indústria electrònica, l'esdeveniment impulsat per SETEM es farà en dos formats diferents: un de virtual, durant el 5 i el 6 de maig, i un altre al carrer, amb activitats presencials que coincidiran al juny amb la celebració paral·lela a Barcelona del Mobile World Congress (MWC). En la fase virtual es faran xerrades i taules rodones per aprofundir en les vulneracions socials i mediambientals de la cadena de subministrament electrònica i caldrà inscripció prèvia. En la fase presencial -27, 28 i 29 de juny- es faran activitats en diferents espais de la ciutat.

Més concretament, la primera jornada de l'MSC virtual, el 5 de maig, es donaran a conèixer els impactes vinculats a l'activitat minera i com s'han accentuat amb la covid-19. També es parlarà del poder de la compra pública socialment responsable i dels reptes que afronten les persones treballadores de la indústria, com ara la llibertat d’associació, el treball forçós, o la càrrega viscuda per les dones pel que fa a l’exposició a químics. Es tractarà, especialment, el cas dels treballadors de minoria ètnica Uigur a la Xina.

En la segona jornada virtual, el 6 de maig, es tractaran temes com el tràfic il·legal d'aparells electrònics, els projectes legislatius europeus per tal d'impulsar la reparabilitat dels aparells i desafiar l'obsolescència programada. També hi haurà un panel sobre consum de dades.

El mes de juny, l'MSC es traslladarà a l’espai públic de la ciutat per desplegar-se en activitats diverses i participatives a l'aire lliure, depenent de la situació sanitària del moment.

Enguany, l'edició del congrés social va acompanyada d'un projecte pilot en quatre centres educatius de la ciutat perquè els alumnes aprofundeixin els seus coneixements sobre la cadena de subministrament electrònica, els seus impactes i les alternatives de consum electrònic responsable.

El projecte, desenvolupat amb el suport del Consorci d'Educació de Barcelona, es va iniciar el mes passat i s'allargarà durant el mes de maig.