Google t’alertarà quan caminis pel carrer mirant el mòbil

La nova funcionalitat de l’app Benestar Digital enviarà un missatge als usuaris que l’hagin habilitat

Categories:

Redacció

Google vol reforçar la segurat urbana amb els avisos de l'aplicació Benestar Digital
Google vol reforçar la segurat urbana amb els avisos de l'aplicació Benestar Digital | Andrea Piacquadio (Pexels)

La utilització dels telèfons mòbils mentre caminem pel carrer és una pràctica més que estesa, però que comporta els seus riscos. És per això que Google ha implementat Mira Endavant, una nova característica a la seva aplicació Benestar Digital, disponible en dispositius Android, que avisarà als usuaris que aixequin el cap quan detecti que s’està duent una activitat física a l’exterior.

Si s’activa Mira Endavant, el telèfon detectarà quan s’estigui realitzant un moviment constant, com és el cas de caminar, i quan s’utilitzi el dispositiu, l’aplicació enviarà una notificació per fer prendre consciència a l’usuari de la situació en què es troba. Si es desitja, Benestar Digital ofereix la possibilitat d’activar la ubicació en temps real per tal d’oferir uns serveis més precisos, per la qual cosa requerirà el permís d’utilitzar el servei GTS.

De moment, la nova capacitat només està disponible als Google Píxel, però es preveu que s’estengui a la resta de telèfons Android en el futur. Per activar-la, cal accedir a la secció de benestar digital i control parental de la configuració del mòbil, i entrar a la secció “redueix les distraccions”.