Impulsen una acceleradora per a ‘start-ups’ europees de mobilitat urbana

ScaleTHENGlobal ofereix mentoria i serveis valorats en 20.000 euros als 15 participants seleccionats

Categories:

Redacció

El programa d'acceleració caleTHENGlobal va destinat a 'start-ups' centrades en mobilitat urbana
El programa d'acceleració caleTHENGlobal va destinat a 'start-ups' centrades en mobilitat urbana | Pexels / Pixabay

La iniciativa EIT Urban Mobility de l’Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia (EIT) ha posat en marxa un programa d’acceleració d’empreses especialitzades en mobilitat urbana. La iniciativa s’anomena ScaleTHENGlobal i seleccionarà 15 start-ups europees, que passaran per un procés de mentoratge i assessoria, obtindran serveis valorats en més de 20.000 euros i aspiraran a un finançament de fins a 50.000 euros per implementar els seus projectes en entorns urbans.

Segons els seus organitzadors, l’objectiu de ScaleTHENGlobal és “portar a les start-ups seleccionades al següent nivell”, ajudant-les a trobar fons i donant-los-hi visibilitat davant possibles inversors. Pe fer-ho, el programa es recolza en la xarxa d’EIT Urban Mobility i en la participació en “esdeveniments clau” en la mobilitat europea, tals com la Startup World Cup de Praga, l’ITS World Congress d’Hamburg o el Smart City Expo World Congress de Barcelona.

Les empreses participants tindran accés a recursos valorats en 20.000 euros i a les instal·lacions del laboratori 5GLabBraWo de Braunschweig (Alemanya)

La participació en el programa d’acceleració dóna accés a les start-ups a serveis de suport, valorats en més de 20.000 euros i aportats pels socis de ScaleTHENGlobal, a més de poder utilitzar les instal·lacions del laboratori 5GLabBraWo de Braunschweig (Alemanya) i participar en els esdeveniments interns organitzats per l’EIT Urban Mobility. Les tres empreses seleccionades a la fi del procés d’acceleració rebran un finançament de fins a 50.000 euros per part de Finance2Move per portar a la pràctica les seves innovacions a una de les ciutats col·laboradores, entre les quals es troben Barcelona, Hamburg, Munich o Ostrava. A més, les cinc millors iniciatives podran accedir a un paquet d’internacionalització que inclou la participació al Reuters Events Mobility als Estats Units.

ScaleTHENGlobal és una iniciativa liderada pel Centre d’Innovació i Tecnologia de la Universitat Politècnica de Catalunya (CIT UPC) a través de CARNET, i compta amb la col·laboració d’empreses i institucions com PowerHub, UnternehmerTUM o la Universitat Tècnica de Braunschweig. La convocatòria s’ha iniciat aquest abril i es mantindrà oberta fins al 2 de maig. Addicionalment, s’incorporaran al programa cinc iniciatives no europees, que rebran un paquet dedicat i l’aplicació dels quals s’obrirà més endavant.